Início » Dieren » 16 blauwogige Pallas katten geboren, een van de zeldzaamste soorten ter wereld

16 blauwogige Pallas katten geboren, een van de zeldzaamste soorten ter wereld

© 16 Pallas katten met blauwe ogen worden geboren, een van de zeldzaamste soorten ter wereld.

Pallaskatten hebben een dikke, zachte grijze of bruine vacht met donkere aftekeningen. Ze hebben een rond gezicht met een zeldzame haarkuif op het voorhoofd en een lange dunne staart met een plukje haar aan het uiteinde.

Ze zijn solitair en nachtdieren en leven in bergachtige gebieden. Het zijn dan ook uitstekende jagers en ze kunnen goed klimmen en zwemmen. De Pallaskattenpopulatie wordt bedreigd door stroperij en verlies van natuurlijke habitat.

In de plaatselijke dierentuin zijn 16 kleine Pallas kittens geboren.

Het was een geweldige gebeurtenis, want het zien van deze kattensoort is erg zeldzaam. Zelfs in dierentuinen.

Het verhaal van de droevigste hond ter wereld

Lees ook  Hoe voelt uw kat zich als u huilt? Hier is het antwoord van de wetenschappers!

Bron: Capture Instagram

De kittens werden geboren in een warme en veilige omgeving, omringd door professionals die ervoor zorgden dat ze alles hadden wat ze nodig hadden om te groeien en zich te ontwikkelen. Pallas’ katten opvoeden in gevangenschap is echter geen gemakkelijke taak. Deze dieren zijn echt solitair en wild.

Ondanks de moeilijkheden was het team van de dierentuin vastbesloten om alles te doen wat ze konden voor deze jonge katten.

Bron:Capture Instagram

Niet alles was echter gemakkelijk voor deze jonge katten.

Naarmate ze groeiden, realiseerde het personeel van de dierentuin zich dat ze moeilijk te temmen waren.

Maar het team van de dierentuin gaf nooit op . Ze wisten echt dat deze dieren zeldzaam waren en belangrijk voor het behoud van hun soort. Dus waren ze bereid alles te doen om hun welzijn te garanderen. Dus begonnen ze het vertrouwen van de kittens te winnen door tijd met ze door te brengen en ze eten en speelgoed aan te bieden. Na verloop van tijd raakten de katten gewend aan de menselijke aanwezigheid en werden ze vriendelijker.

Lees ook  Deze puppy ontdekt voor het eerst de regen, netizens zijn verbaasd over zijn reactie

Lees Wat betekent kattenliefde en waarom is het een geweldig teken?

Bron:Capture Instagram

Katten groeien en passen zich goed aan hun nieuwe thuis aan. We kunnen het niet laten om de grote schoonheid van deze katten te vermelden die geboren worden met blauwe ogen en die groen worden als ze groeien.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!