Início » Dieren » 3 schattige hondenrassen waarvan het gedrag destructief kan zijn

3 schattige hondenrassen waarvan het gedrag destructief kan zijn

Het lijdt geen twijfel dat honden de beste vrienden van de mens zijn. Maar sommige kunnen te ondeugend zijn. Daarom zullen we het in dit artikel hebben over de drie rassen die over het algemeen het meest destructief kunnen zijn.

Onder de factoren die het gedrag van een hond beïnvloeden, is er ook de socialisatie en de manier waarop zijn baasje hem behandelt. Maar ook de opvoedingsmechanismen die met hem worden gebruikt, het ras. En zelfs het voedsel dat hij krijgt of vroeger kreeg.

1. Chihuahua

Als je een hondenliefhebber bent, zal het je niet verbazen om Chihuahua’s op deze lijst te vinden. Deze schattige hondjes worden beschouwd als huisdieren met veel energie. Deze energie moet op een gezonde manier worden vrijgelaten door mentale stimulatie, speeltjes en, natuurlijk, wandelingen. Als dit niet gebeurt, kan dit leiden tot gedragsproblemen.

Lees ook  Dit betekent dat de hond droge poten heeft

Lees Een hond die een poot verloor en verstoten werd door zijn familie is nu heel gelukkig!

3 rozkošná plemena psů, jejichž chování může být destruktivníBron. Belgische Mechelse Herder

Deze hond verrast met zijn aanwezigheid op de lijst. Er wordt vaak aangenomen dat herdershonden zeer goed gemanierd en opgevoed zijn, en dat is waar. Maar ze moeten wel getraind worden. Belgische Mechelse Herders houden van lange en soms intense wandelingen. Tijdens deze wandelingen moeten ze al hun energie kwijt. Dus als ze niet genoeg wandelingen krijgen, kunnen ze destructief worden.

3 rozkošná plemena psů, jejichž chování se může stát destruktivnímBron: Instagram 3. Dalmatiër

Dalmatiërs zijn honden die over de hele wereld bekend zijn dankzij de 101 Dalmatiërs films. Daarom zijn ze erg populair. Het zijn echter zeer energieke huisdieren en kunnen speels zijn door hun grootte. Ze moeten stoom afblazen en houden van de aandacht van hun baasjes. Als ze op deze twee gebieden tekortschieten, kunnen ze gedragsproblemen en een destructieve houding ontwikkelen. 3 rozkošná plemena psů, jejichž chování se může stát destruktivním Bron: Capture Instagram

Lees ook  De hond valt in slaap en snurkt, haar gezicht tegen het vensterglas

Op dezelfde manier kan een hond overal in bijten, omdat het hun manier van verkennen en interactie met de wereld is. Met een muilkorf kan hij zijn omgeving beter leren kennen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!