Início » Dieren » 5 gezondheidsvoordelen van een hond!

5 gezondheidsvoordelen van een hond!

In het artikel van vandaag zullen we de voordelen beschrijven die de aanwezigheid van een hond in het huishouden met zich meebrengt en die verband houden met de fysieke en mentale gezondheid van een persoon.

1. Ontwikkeling van vaardigheden bij kinderen

Het hebben van een hond als huisdier kan een aantal gunstige effecten hebben op de ontwikkeling van kinderen. Volgens de studie “Human-Pet Bonds” helpen huisdieren de emoties van angst en verdriet te overwinnen. Kinderen wenden zich tot hun honden als een bron van troost en geruststelling.

Huisdieren helpen ook het verantwoordelijkheidsgevoel van kinderen te versterken. Ze associëren hondenverzorging met eten, baden, wandelen en ermee spelen.

Lees meer Shelter geeft verrassingsfeest voor 15-jarige hond die nog niet geadopteerd is

Lees ook  Een knuffelkat gebruikt de schubben van zijn leguanenvriend om te krabben

2. Ze verlichten stress en zorgen voor je geestelijke gezondheid.

Bovendien verlaagt interactie met dieren cortisol (een stresshormoon) en verlaagt het de bloeddruk. Huisdieren kunnen ook eenzaamheid verminderen. Ze verhogen echter ook het gevoel van sociale steun en verbeteren de stemming.

De onvoorwaardelijke liefde van een hond vergemakkelijkt het herstel van persoonlijk trauma, zoals het verlies van een geliefde of het verbreken van een relatie.

3. Ze verbeteren de lichamelijke gezondheid en bevorderen beweging

Als je thuis een hond hebt, heb je meer behoefte aan lichaamsbeweging en buitenactiviteiten. Je hebt dus meer mogelijkheden om te wandelen en hardlopen. Tegelijkertijd heb je de mogelijkheid om mensen te ontmoeten.

5 gezondheidsvoordelen van het hebben van een hond!Bron: Capture Instagram 4. Ze helpen allergieën te voorkomen

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat opgroeien met een hond thuis kinderen helpt om minder allergieën te ontwikkelen. “Jonge kinderen die met een hond leven, hebben drie keer minder kans om allergieën te ontwikkelen”.

Lees ook  Deze dove, blinde en zieke hond staat op het punt een levensveranderende ontmoeting te hebben

Lees meer Het ergste wat je kunt doen als je huisdier doodgaat, aldus een dierenarts

5. Ze zijn een uitstekend therapeutisch hulpmiddel

Honden zijn de meest gebruikte huisdieren voor dierondersteunde therapie ( TAA ). In feite is hun samenleving bedoeld voor mensen die lijden aan stoornissen of problemen met socialisatie.

Het is bijvoorbeeld een uitstekende keuze voor de behandeling van autistische kinderen. Het kan hun vermogen om verbinding te maken met de wereld om hen heen stimuleren.

Last but not least is onze band met dieren belangrijk om ons actief, gezond en gelukkig te houden.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!