Início » Dieren » 5 kenmerken van zeer dominante katten, kijk of die van jou erbij zit

5 kenmerken van zeer dominante katten, kijk of die van jou erbij zit

Soms, als twee of meer katten samen in een bepaald gebied zijn, botsen ze en vechten ze. Hierdoor denkt de eigenaar dat de dominante kat zich agressief gedraagt. In een kattenhiërarchie is er altijd één kat met eigenschappen die hem aan het hoofd van de groep plaatsen. We zullen uitleggen hoe katachtigen, inclusief mensen, zich gedragen.

Op de sociale ladder kan de kat de rol overnemen door bepaalde handelingen, maar dat betekent niet dat het definitief is. Groepen zijn zo gestructureerd dat een enkel individu de controle kan overnemen en naar de top van de groep kan stijgen. De structuur kan veranderen afhankelijk van gebeurtenissen zoals ziekte, gezondheid of hormonen.

Een gespannen houding aannemen tegenover anderen

Lees ook  Deze jonge zwerfhond hoopt eindelijk een gezin te vinden dat zijn verleden zal vergeten

De kat aan het hoofd van de groep gedraagt zich soms vijandig tegenover anderen. Ze staat gespannen en waarschuwt anderen, wat betekent dat ze wordt aangevallen. Zijn haar wordt gematteerd en hij neemt een agressieve houding aan.

Lees Na een jaar in een asiel is een geredde pitbull eindelijk geadopteerd!

Territorium markeren met urine

Een dominante kat maakt duidelijk wat van hem is en bakent de ruimte af die hij nodig heeft. Voor zichzelf of voor de rest van de groep. Dat doet hij met zijn urine. Het vertegenwoordigt zijn superioriteit over de anderen.

5 charakteristik velmi dominantních koček, které poznáte, pokud máte jednu z nichBron.

Een van zijn punten om zijn positie te verduidelijken is om zijn ogen op een andere kat te richten. Deze eigenschap benadrukt zijn kracht en gevoel van voorzichtigheid.

Lees ook  De dierenartsen ontdekken een mysterieus wezen en hallucineren wanneer ze beseffen wat het is.

Signalen uitzenden om te intimideren

Naast de lichaamshouding die aangeeft hoe dominant ze zijn, gaan er ook signalen mee. Zoals rechtstreeks naar de ander grommen of zelfs tanden laten zien. Dit is een sterk waarschuwingssignaal.

5 charakteristik velmi dominantních koček, podle kterých poznáte, zda máte takovou kočku.Bron.

Tot slot zijn er ook de snelle en korte bewegingen van de staart van de kat. Ze geven aan dat de kat klaar is om in te grijpen en zijn positie te verdedigen tegen een bedreiging als dat nodig is.

Lees Hoe lang duurt het voordat je hond je vergeet?

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!