Início » Dieren » 5 redenen waarom een ​​kat graag kraanwater drinkt

5 redenen waarom een ​​kat graag kraanwater drinkt

Katten vertonen vaak vreemd en soms vreemd gedrag. Een van hun mysterieuze houdingen is hun aantrekkelijkheid voor leidingwater . Veel katteneigenaren vragen zich af waarom hun katten er de voorkeur aan geven water naar een kom te verplaatsen.

5 belangrijkste redenen waarom katten graag kraanwater drinken

1. Stromend water is koeler:

Katten zijn dieren die erg gevoelig zijn voor de temperatuur van hun omgeving. Het water in de bak kan snel stilstaan ​​en zijn aantrekkingskracht voor de kat verliezen. Aan de andere kant, het water dat uit de kraan stroomt, is vaak kouder en aangenamer om te drinken voor onze kattenvrienden.

2. Bewegend water is aantrekkelijker:

Beweging van Kraanwater trekt de aandacht van katten . De vallende druppels en de geluiden van het bewegende water wekken hun natuurlijke nieuwsgierigheid op.

Lees ook  Een vrouw vindt na twintig jaar een vermiste kat, maar neemt verdrietig afscheid

Lezen: Tekenen dat uw kat gestrest is en hoe u dit kunt vermijden

Katten worden instinctief aangetrokken tot snelle, onvoorspelbare bewegingen. Dat verklaart hun fascinatie voor stromend water.

3. Het jachtinstinct van katten:

Katten zijn geboren roofdieren. Ook al jagen onze huiskatten niet op voedsel, hun jachtinstinct is inderdaad nog steeds aanwezig.

Het water dat uit de kraan stroomt, kan dan een potentiële prooi voor onze katten lijken. Drinkwater uit de kraan is daardoor waarneembaar als jachtmogelijkheid voor hen.

4. Versheid van kraanwater:

Sommige katten zijn bijzonder gevoelig voor de smaak van water. Kraanwater lijkt hen misschien frisser en lekkerder dan water uit een kom. Zeker als het gefilterd is of uit een natuurlijke bron komt.

Lees Een zwerfkat was op zoek naar voedsel voor haar kittens en vond een forever home

Lees ook  Een hartverscheurende brief van een hond die niemand wil adopteren

Bovendien hebben ze gevoelige smaakpapillen en geven daarom misschien de voorkeur aan water tik voor de aangenamere smaak.
5 redenen waarom een ​​kat graag kraanwater drinktFacebook vastleggen

5. Interactie met de eigenaar:

Kraanwater drinken kan een interactieve activiteit zijn voor katten en hun baasjes. Sommige mensen staan ​​graag onder de kraan en wachten tot het water stroomt, zodat ze kunnen drinken. Dit biedt eigenaren de mogelijkheid om tijd met hun kat door te brengen en speciale aandacht te besteden.

Katten hebben dus hun eigen voorkeuren als het om water gaat. Dit is de reden waarom sommigen van hen kraanwater verkiezen boven komwater. De redenen voor hun gedrag kunnen van kat tot kat verschillen. De belangrijkste verklaring lijkt echter het bewegende water te zijn, de frisheid ervan, het beroep op het jachtinstinct, de smaak en de interactie met de eigenaar.

Lees ook  Hoe laat je een kat een hond uitlaten?

Als u een kat heeft die graag kraanwater drinkt, hoeft u zich geen zorgen te maken, dit is volkomen normaal. Het kan ook een moment van medeplichtigheid worden tussen jou en je favoriete kat.

Lees Is het goed of slecht om met je kat te slapen? De deskundigen antwoorden

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de onze te bekijken Categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!