Início » Dieren » 5 tekenen dat een kat erg gehecht is aan zijn baasje

5 tekenen dat een kat erg gehecht is aan zijn baasje

Een kat kan een extreem wantrouwend dier zijn. Bovendien mogen ze geen genegenheid voor mensen tonen. Of integendeel, ze zal haar meester benaderen met een klassiek soort miauw om een beetje liefkozing te vragen. En dan is er nog de unieke persoonlijkheid van elke kat ter wereld. Dus vandaag zullen we het hebben over de kenmerken die bewijzen dat een kat gehecht is aan zijn eigenaar.

1. Vertoont tekenen van angst

De kat kan symptomen van verlatingsangst vertonen. Hij kan op onverklaarbare wijze overgeven of miauwen alsof hij fysieke pijn heeft. Of hij stopt met eten en handelt op onverwachte manieren om zijn wanhoop te uiten omdat hij niet bij zijn meester is.

2. Volgt je door het huis

Lees ook  Na 279 dagen in het asiel explodeert deze hond van vreugde wanneer hij wordt geadopteerd

Aan de andere kant, als uw kat u door het huis achtervolgt en de aanwezigheid van zijn baasje nodig heeft om te eten, is dit een duidelijk teken dat zijn relatie met zijn baasje niet goed is. Dit komt omdat je geen grenzen of gedefinieerde gebieden hebt ingesteld waar je kat door het huis kan rondlopen.

Lees meer De echte redenen waarom katten bepaalde mensen verkiezen boven anderen

5 tekenen dat een kat erg gehecht is aan zijn baasjeBron: Capture Instagram 3. Hij speelt nooit alleen

Als de kat niet alleen speelt, is dat niet normaal. Alle katten hebben normale aanvallen van hyperactiviteit om alle energie op te gebruiken die ze tijdens lange slaapuren hebben opgebouwd. Dus als hij niet op zijn krabpaal, in zijn boxen, in de tunnels of met muizen aan een touwtje speelt, is er iets mis.

Lees ook  Bordeaux Duitse Dog bevalt van een recordaantal van 21 puppies in 27 uur

Vijf waarschuwingssignalen dat een kat erg gehecht is aan zijn baasje.Bron: Capture Instagram 4. Vreemd gedrag

Een andere manier om te zien of een kat gehecht is aan zijn baasje, is door hem op bepaalde tijden van de dag naar je toe te zien komen. Hij komt de liefde halen die hij nodig heeft en vertrekt dan. Als hij echter bij je is en zich niet laat aaien, komt dat omdat hij nog niet weet hoe hij met een relatie om moet gaan.

5. Het verwelkomt je in een staat van opwinding

En tot slot nog een functie die verschilt van de vorige. Hij ontvangt je in een euforische staat en wil daarom niet van je gescheiden worden. Als hij veel huilt en vraagt om meer gedragen te worden dan normaal, betekent dit dat genegenheid verder gaat dan de normale normen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!