Início » Dieren » 5 tekenen van een hond die spijt heeft van wat hij heeft gedaan

5 tekenen van een hond die spijt heeft van wat hij heeft gedaan

Honden maken meestal fouten. En het is hun baas die het grootste deel van de tijd achter hen staat, zodat ze leren om te weten of ze het juiste of het verkeerde hebben gedaan. Daarom zullen we je vertellen hoe je de karakteristieke tekenen van een hond met spijt kunt herkennen als hij iets heeft gedaan wat hij niet had moeten doen.

Het gedrag van een zieke hond verandert ook. Hij is misschien niet meer actief, eet niet meer zoals vroeger, is niet meer geïnteresseerd in speelgoed en kan prikkelbaar zijn; dit hangt allemaal af van de afwijking die de hond ervaart.

1. Likken

Hoe weet je of een dier medelijden met je heeft? Bij een hond is het voldoende om zijn likken te herkennen. Hij kan je voeten of handen likken, het kan zelfs lijken alsof hij zijn lippen likt. Dit is echter alleen een gebaar van ongemak, omdat hij niet weet wat er zal volgen.

Lees ook  Onbeproefde geheimen van kraaien, deze zwarte vogels tijdens de winterdagen.

Lees meer Deze hond brak het record voor ’s werelds langste oren

2. Zijn hoofd omlaag

De hond houdt zijn kop omlaag. Dit komt omdat hij zijn gezicht probeert te verbergen als hij momenten van ongemak ervaart. Hij kan ook zijn oren omlaag hebben zodat het lijkt alsof hij wacht om berispt te worden door zijn baasje.

5 charakteristik psa, který lituje toho, co udělal.Bron: Capture Instagram 3. Stilstaan

Alsof ze weten dat er iets ernstigs staat te gebeurenZe staan stil, bijna alsof ze niet willen worden opgemerkt. Dit is zodat degene die hen uitscheldt zich zal realiseren dat ze iets verkeerd hebben gedaan.

4. Kijken

Als een dier weet dat het iets stoms heeft gedaan, houdt het zijn kop naar beneden, maar kijkt tegelijkertijd omhoog. Dit geeft de indruk van een vergroot zicht. Het is een verdedigingsmechanisme waarmee het om genade vraagt als het weet dat er straf aankomt, en vraagt om minder streng te worden gestraft.

Lees ook  Een kitten geboren met een misvormde poot liet iedereen sprakeloos achter

5 charakteristik psa, který lituje toho, co udělal.Bron. Stilzitten

Het laatste herkenbare kenmerk van een berouwvolle hond is dat hij rustig zal zitten. Hij zal zelfs zijn staart dicht tegen zijn lichaam houden. Als hij staat, zal hij hem tussen zijn poten hebben. In feite is dit een manier om zichzelf te beschermen tegen mogelijke agressie die niet zal plaatsvinden, maar die hij gewoon meteen zal uiten.

Lees Deze kat zoekt een nieuw thuis na drie keer te zijn teruggebracht naar een asiel

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!