Início » Dieren » 5 tekenen van een hond met een zonnesteek

5 tekenen van een hond met een zonnesteek

Wist je dat honden last kunnen hebben van een zonnesteek? Net zoals mensen het in de zomer ervaren, doen alle dieren dat. Om uw hond te helpen, laten we u zien hoe u de kenmerken en symptomen van een hitteberoerte kunt herkennen.

Hoe weet je of een hond een hitteberoerte heeft?

Veel kenmerken en symptomen kunnen erop wijzen dat een hond een zonnesteek heeft. Temperatuur is ook het eerste signaal. Als de thermometer aangeeft dat de temperatuur van uw hond tussen de 39° en 42° ligt, kan hij last hebben van een zonnesteek.

1. Veranderde speekselvloed

Een hond kwijlt om verschillende redenen. Sommige rassen kwijlen zelfs meer dan andere, afhankelijk van hun kopvorm. Als hij echter gezond is, mag hij niet vaak kwijlen. Dus als een hond overmatig kwijlt, is zijn lichaamstemperatuur hoog als gevolg van een zonnesteek.

Lees ook  Een hond die lijdt aan een ongeneeslijke tumor inspireert ons met zijn strijd en wil om te leven!

Wat betekent het als je kat in je nek spint en waarom is het zo schattig?

Bron: Capture Instagram 2. Ademhalingsproblemen

Naast kwijlen is een ander teken van een hond kortademigheid. Een hond zal hijgen bij veel fysieke activiteit, wat aangeeft dat hij dorst heeft. En hetzelfde geldt voor een hond die lijdt aan een zonnesteek.

3. Tituber

Herken je bovenstaande symptomen niet bij je trouwe viervoeter, dan kan het zijn dat hij niet goed loopt. Alsof hij uit bed strompelde op de koude vloer van het huis. Dit is het moment waarop u stappen moet ondernemen om hem te helpen de hitteberoerte die hij ervaart onder controle te houden. 5 tekenen van een hond met een zonnesteek Bron: Capture Instagram

4. Blauwachtig tandvlees

Hoge temperaturen kunnen er ook voor zorgen dat het tandvlees en de tong van uw hond blauw worden. En dat komt door onvoldoende zuurstofvoorziening van zijn lichaam. Een proces dat het eigenlijk niet kan uitvoeren vanwege overmatige hitte.

Lees ook  De politie vond een verlaten koffer met daarin 6 puppy's, de moeder was wanhopig

5. Bewusteloosheid

Ja, zelfs een hond kan net als een mens het bewustzijn verliezen na een hitteberoerte. Dan zult u trillingen, spierzwakte en bewustzijnsverlies opmerken. Of veel ernstiger problemen: inwendige bloedingen, nier- of leverfalen.

Lees over een hond die levend werd teruggevonden nadat hij van een boot was gevallen en zes mijl naar de kust had gezwommen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!