Início » Dieren » 5 tekenen van een ouder wordende kat

5 tekenen van een ouder wordende kat

Er is geen mens die niet weet dat hij ouder wordt naarmate de dagen verstrijken. Wij zijn anders dan dieren omdat we beseffen dat de tijd verstrijkt en dat dingen niet meer hetzelfde zullen zijn als voorheen. Daarom vragen we je of je weet hoe je de tekenen kunt herkennen dat je kat ouder wordt door naar de volgende kenmerken te kijken!

1. Overgewicht

Wanneer een kat oud wordtEén van de eerste dingen die je opvalt, is dat ze dik is. Dit is echter niet omdat ze veel eet. Het is omdat ze niet meer kan bewegen zoals vroeger. Ze kan dus niet meer dezelfde energie kwijt als toen ze jong was. Daarom wordt ze dik.

Lees ook  Een test met vijf vragen om erachter te komen of uw hond echt gelukkig is

2. Lage mobiliteit

De oudere kat is niet meer mobiel . Zijn spieren kunnen niet langer alle activiteiten aan die hij vroeger deed, dus zal hij het liefst heel comfortabel op zijn favoriete plek zitten. Daarnaast zal hij stoppen met spelen, springen en rondrennen als een bezetene en zal hij veel meer gaan slapen dan voorheen.

Lees verder Dierenarts breit ‘nieuwe oren’ voor gewonde hond op zoek naar een nieuw thuis

Stárne vaše kočka? 5 varovných příznakůBron: Capture Instagram 3. Verlies van zintuigen

Een ander symptoom is dat je kat steeds onhandiger wordt. Toen hij jong was, werd hij bestuurd door zijn zintuigen. Deze worden echter ineffectief tot ze bijna niet meer werken, waardoor hij chagrijniger wordt. Hij kan geen warme knuffel of verrassing meer verdragen, wil niet meer gestoord worden en kan gaan sissen.

Lees ook  Een knuffelkat gebruikt de schubben van zijn leguanenvriend om te krabben

4. Grijs haar

Ja, grijs haar is een voorbeeld van ouder wordende mensen. Geloof het of niet, maar het is ook een van de eerste tekenen die je bij een oudere kat opmerkt. Dit verlies van vachtkleur is het meest merkbaar op het gezicht, zoals de oren, wangen en kop.

5. Gebitsproblemen

Ten slotte wil de oude kat niet meer eten zoals vroeger. Bovendien zal hij moeite hebben met kauwen. Bovendien kan hij na het zevende levensjaar ondraaglijke pijn lijden omdat zijn tanden beginnen te breken of zijn kaak breekt.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!