Início » Dieren » 5 tips om je hond af te koelen bij warm weer

5 tips om je hond af te koelen bij warm weer

Tijdens het hete seizoen hebben honden last van hoge temperaturen. En niet alleen als ze buiten zijn, maar ook thuis. Om een hitteberoerte te voorkomen, volgen hier enkele tips om uw hond koel te houden. Volg deze richtlijnen en help uw hond te genieten van een rustige periode.

In tegenstelling tot mensen hebben honden geen natuurlijk systeem van temperatuurregulatie en huidkoeling bij warm weer, zoals zweten. Alleen ademen is niet genoeg om een hond af te koelen. Daarom is het belangrijk om te weten hoe u zelf de temperatuur kunt regelen.

Houd hem gehydrateerd

Bij warm weer is een van de belangrijkste tips om op één of meerdere plekken in huis een bak met koud water te hebben staan. Je moet er natuurlijk wel voor zorgen dat hij niet wordt blootgesteld aan of in de buurt van de zon. Een andere tip om je hond koeler te houden is door een ijsblokje in zijn water te doen.

Lees ook  Politieagenten hielpen een kat die vastzat in een boom

Lees meer Gewonde aap krijgt weer zin in het leven dankzij deze schattige kat

Zoek een schaduwrijke plek

Tijdens het hete seizoen kan uw huis een echte oven worden. Vooral als de ramen de zon binnenlaten. Zoek er daarom een plekje voor in de kamer weg van de ramen, bij voorkeur bij de ventilator. Als andere tip kun je een doos met een natte handdoek erop plaatsen, vergeet vers water niet.

5 tips om je hond af te koelen bij warm weerBron: Capture Instagram Ik verkoop een verfrissend dekentje

Er is een grote verscheidenheid aan producten op internet voor het comfort van onze honden. Een daarvan is ook een thermische deken. Je zet het even in de koelkast en als je het eruit haalt kan het de hond afkoelen. Ondanks de warmte laadt de deken zich automatisch op met het gewicht van je huisdier. Het product is daarom ideaal als gadget voor zijn bed of de plek waar hij ligt.

Lees ook  Het is het rustigste kattenras

Vermijd hete uren

Een tip die, hoewel voor de hand liggend, door veel mensen over het hoofd wordt gezien, is het uitlaten van de hond bij warm weer. Neem hem dus ’s avonds mee naar buiten om zijn jas af te koelen, of ’s morgens voor zonsopgang.

Zelfgemaakt ijs maken

De leukste tip in deze toptip is om zelfgemaakt ijs te maken en te delen met je hond. Jullie zullen een geweldige tijd samen hebben. En hij zal zich, en natuurlijk jij ook, kunnen verfrissen met klassiek ijs.

Lees Waarom likt uw hond u vaak? Dit is waarom

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!