Início » Zvířata » 5 tips om je hond koel te houden in de zomer

5 tips om je hond koel te houden in de zomer

Intense hitte kan de eetlust en de zin om te sporten verminderen. Maar het kan ook ernstiger gevolgen hebben, zoals de gevreesde hitteberoerte. In dit artikel vind je een aantal tips om je hond te beschermen tegen de zomerhitte.

1. Houd haar gehydrateerd

Zorg dat je hond 24 uur per dag vers, schoon water tot zijn beschikking heeft. En controleer regelmatig of er nog water in zijn bak zit en of deze niet is blootgesteld aan direct zonlicht. In de zomer verdampt water makkelijker of wordt het gewoon warm en stopt de hond met drinken.

Je kunt ook verschillende bakken in huis neerzetten. Vooral in de buurt waar de hond rust. Op die manier zal de hond, zelfs als hij niet wil bewegen, altijd water in de buurt vinden. Water is echter niet alleen thuis belangrijk. Zorg ervoor dat je water en een draagbare bak meeneemt als je je hond meeneemt voor een wandeling, trektocht of autorit.

Lees ook  Een kat kan niet anders dan genegenheid tonen aan zijn jonge meester

Lees James, een zwerfhond in nood, werd geadopteerd door de beste familie ter wereld

5 tipů, jak udržet psa v létě v pohoděBron: Instagram 2. Zelfgemaakt ijs maken

Probeer ijsblokjes te gebruiken in een kom met water. IJs is niet schadelijk voor honden. Als het water echter te koud is voor de hond, laat dan een andere kom zonder ijsblokjes staan, zodat hij het water kan kiezen dat hij het lekkerst vindt. IJs kan ook gebruikt worden om zelfgemaakt speelgoed te maken.

3. Bescherm hem tegen de zon

Het is heel belangrijk dat uw hond een koele, zonnige plek heeft om te rusten, vooral tijdens het heetst van de dag. Of je hond nu binnen of buiten leeft. 5 tipů, jak udržet psa v létě v pohodě Bron: Capture Instagram

4. Herstel de omgeving

Het gebruik van een ventilator of airconditioner kan een goede manier zijn om de temperatuur in de kamer te verlagen.

Lees ook  Deze pas geadopteerde hond glimlacht opgewonden bij het zien van zijn nieuwe baasje.

5. Vochtig

De hond nat maken, vooral het hoofd en de romp, kan helpen om de temperatuur te verlagen. Honden zweten niet zoals mensen, en het water dat ze uitzweten verdampt en heeft een soortgelijk effect als zweet. Een goede manier voor honden om af te koelen is een zwembadje in de tuin.

Lees verder Kat ziet baby voor het eerst, haar ongewone reactie veroorzaakte een internetoproer

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!