Início » Dieren » 6 kenmerken van Angora-katten om te begrijpen wat hen zo speciaal maakt

6 kenmerken van Angora-katten om te begrijpen wat hen zo speciaal maakt

© 6 kenmerken van Angorakatten om te begrijpen wat hen zo speciaal maakt

Ze kunnen een middellange tot lange vacht hebben, drie tot vijf pond wegen, verschillende vachtkleuren hebben en daar tussenin leven 8 a 12 laat. Wilt u meer weten over Angora katten, lees dan verder en ontdek hun bijzondere eigenschappen. Ze zijn heel bijzonder!

1. Narozen tegen Turkije

Deze prachtige kat is van buitenlandse afkomst. Daarom wordt het ook wel Turkse Angora genoemd. Zijn eerste geregistreerde aankomst in een ander land was in 1510. Hij bleef echter onopgemerkt omdat het Perzisch in zwang was. Tien jaar later adopteerde het echtpaar een Turks kitten in de Verenigde Staten omdat ze dol waren op het ras. Dankzij dit koppel bleef het ras vrij.

Lees ook  Vlaggenschipsoorten: dieren die dienen als indicatoren voor veranderingen in ecosystemen

2. Ze worden aanbeden in Turkiye

Als een Angora-kat werd aanvankelijk niet goed ontvangen in sommige delen van Europa, maar wordt in Turkije nog steeds aanbeden. Zozeer zelfs dat deze soort ook in een dierentuin wordt gefokt. Er is ook een verhaal volgens welke de godin Venus zelf dit ras aanbood. Zijn ze daarom zo bijzonder?

Lees Wat betekent het als een kat een andere kat bijt?

6 kenmerken van Angora-katten om te begrijpen wat hen zo speciaal maaktBron: Instagram vastleggen
3. Hij heeft een lange jas

Een van de belangrijkste kenmerken wat ieders aandacht trekt is zijn lange en zijdeachtige vacht. Zijn ogen zijn een beetje klein, zijn hoofd is driehoekig van vorm en zijn oren zijn erg puntig. En als klap op de vuurpijl weet de Angora kat vaak een elegante houding aan te nemen.

Lees ook  Diepbedroefde zwerfhond weigert door auto aangereden vriend achter te laten

4. Ze is anders dan een Perzische kat!

Een ander kenmerk om te weten is dat er een tijd was dat ze erg op de Perzen leken. Ze hebben echter een ander fysiek uiterlijk en een andere persoonlijkheid. De Pers is doorgaans rustiger, terwijl de Angora speelser is.
6 kenmerken van Angora-katten om te begrijpen wat hen zo speciaal maaktBron: Instagram vastleggen

5. Ze hebben niet veel verzorging nodig!

Vanwege hun gespierde lichaam hebben katten van dit ras een uitgebalanceerd dieet nodig dat hen van voldoende eiwitten voorziet. Ook moet hun vacht elke dag worden geborsteld. Bovendien moet hij vanwege het type vacht elke anderhalve maand worden gewassen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!