Início » Dieren » 7 unieke soorten vlinders waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

7 unieke soorten vlinders waar je misschien nog nooit van hebt gehoord

Duiven zijn veel voorkomende vogels die over de hele wereld voorkomen. Wist je echter dat er ook soorten bestaan zeldzame en prachtige duiven?

Vijf soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kende. Bereid je voor om versteld te staan ​​van de diversiteit van deze weinig bekende vogels!

1. Gouden duif:

De gouden duif is een zeldzame en exotische soort die voornamelijk voorkomt in de tropische bossen van Zuidoost-Azië. Het onderscheidt zich door zijn felgele kroon, waaraan het zijn naam dankt.

Lees Deze golden retriever heeft een nogal ruwe, maar schattige manier om kusjes te vragen

Bovendien heeft hij een uitstekend gezichtsvermogen, waardoor hij roofdieren vanaf een afstand kan detecteren. Zijn schoonheid en fascinerende gedrag maken hem tot een zeer populaire vogel onder ornithologen.

Lees ook  Angst en onzekerheid transformeerden deze gewonde hond in een symbool van hoop

5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kende5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kendeFacebook vastleggen

2. Nicobaren:

De Nicobarduif is een endemische soort van de Nicobaren, gelegen in de Indische Oceaan. Met zijn felgekleurde en iriserende verenkleed is hij er één van de mooiste duiven ter wereld.

In feite heeft het metalen veren in verschillende tinten, van smaragdgroen tot donkerblauw. Zijn imposante afmetingen en majestueuze gang maken hem tot een spektakel op zich.

5 soorten zeldzame vogels die je waarschijnlijk nog niet kende5 soorten zeldzame vogels die je waarschijnlijk nog niet kendeFacebook vastleggen

3. Patagioenas picazuro:

De picazuroduif (Patagioenas picazuro) is endemisch in Zuid-Amerika. Het beslaat een verscheidenheid aan habitats, van stedelijke gebieden tot savannes en bossen in Brazilië, Bolivia, Uruguay, Paraguay en Argentinië.

Lees Een hond die op 16-jarige leeftijd wordt geadopteerd, zorgt ervoor dat zijn laatste dagen zo goed mogelijk zijn

De veren zijn kastanjekleurig. Bovendien bouwt hij zijn nest van boomtakken en legt hij meestal maar één ei.
5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kende5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kendeInstagram vastleggen

Lees ook  Na publicatie van het artikel wordt dit achtergelaten paard uit het asiel overspoeld met adoptieverzoeken

4. Himalayaduif:

Het is een zeldzame vogel die voorkomt in de bergachtige streken van de Himalaya. Het wordt gekenmerkt door zacht gekleurde veren en een witte buik.

Deze vogel is geëvolueerd om zich aan te passen aan de extreme omstandigheden van zijn omgeving. Zo ontwikkelde hij sterke spieren om op grote hoogte te vliegen.

Zijn complexe sociale gedrag en melodieuze zang maken het een fascinerend exemplaar om te observeren.

Lees Waarom tranen de ogen van een hond? Hier vindt u alle uitleg

5 soorten zeldzame vogels die je waarschijnlijk nog niet kende5 soorten zeldzame vogels die je waarschijnlijk nog niet kendeInstagram vastleggen

5. Pauwstaartduif:

Deze exotische vogel komt uit India en Sri Lanka. Zoals de naam al doet vermoeden, heeft hij een prachtige waaiervormige staart die bestaat uit glinsterende gekleurde veren die doen denken aan pauwenveren.

Ook deze soort, die zich onderscheidt door zijn schoonheid en elegantie, is heilig in de Indiase cultuur.
5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kende5 soorten zeldzame duiven die je waarschijnlijk nog niet kendeFacebook vastleggen

Lees ook  Deze kat is op zoek naar een nieuw thuis nadat ze drie keer is teruggebracht naar het asiel.

Eindelijk deze zeldzame duiven demonstreren de spectaculaire diversiteit van deze vaak onderschatte vogelsoort. Elk type duif heeft werkelijk zijn eigen unieke kenmerken die de moeite waard zijn om te ontdekken en te bewonderen.

Dus of u nu een ornitholoog bent of gewoon nieuwsgierig bent naar de wonderen van de natuur, deze zeldzame duiven ze zullen je blijven verbazen met hun schoonheid en uniekheid.

Lees het ontroerende verhaal van een roodharige kat die van slachtoffer van wreedheid uitgroeide tot een symbool van hoop en veerkracht

Neem dus de tijd om naar de lucht te kijken en deze echte vliegende schatten te waarderen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!