Início » Dieren » Alles wat je moet weten over de functie van snorharen bij honden en katten

Alles wat je moet weten over de functie van snorharen bij honden en katten

Snorharen van honden en katten, ook wel vibrissae genoemd, zijn haren van een andere dikte en stijfheid dan de rest van de vacht. Ze zijn ook te vinden in specifieke delen van het lichaam. Ze functioneren als tactiele receptoren, gevoelig voor bijvoorbeeld de richting en snelheid van de wind.

Ze laten katten toe om te navigeren in een ruimte waar het voor hen moeilijk is om te zien en om alert te zijn op waargenomen veranderingen.

Naast snorharen op de snuit zijn er ook snorharen boven de ogen, zoals wimpers, op de achterkant van de wangen, zoals snorharen, en op de achterkant van de voorpoten.

Wat laten kattensnorharen zien?

Doorsturen: is alert.
Achter: is bang.
Terzijde: hij is kalm en zelfverzekerd.

Lees ook  Onweerstaanbaar, de "kat in de schoenen" is echt en zijn zachte ogen krijgen alles wat hij wil.

Alles wat je moet weten over de functie van snorharen bij honden en kattenBron: Capture Instagram
Wat gebeurt er als je de snor van een hond trimt?

Net als katten hebben honden borstelige snorharen. Ze zijn duidelijk zichtbaar aan de zijkanten van de mond, aan de onderkant van de kaak. En ook op het bovenste deel van de ogen.

Hoewel sommige mensen denken dat het een goed idee zou zijn om ze af te snijden, is het geen goed idee. In feite zijn het zeer belangrijke hulpmiddelen. Met behulp van het zenuwstelsel van het dier helpen ze het zich te oriënteren ten opzichte van de omgeving.

Signalen sturen informatie over de windrichting naar de hersenen. Maar ook over de temperatuur, de structuur van objecten of het terrein eromheen. Ze helpen hen ook om zich in de ruimte te oriënteren. Dit is nodig wanneer honden zich in het donker verplaatsen of wanneer ze blind zijn.

Lees ook  Ze dacht dat ze een paard had gekocht, als de dierenarts het ziet, belt ze de politie.

Dus als je hoort dat iemand de baard van zijn hond wil trimmen omdat hij denkt dat het er beter uit zal zien, zeg hem dan dat het geen goed idee is. Het kan hun huisdier schaden.

Waarom verliezen katten en honden hun haar?

Net als mannen verouderen katten en honden na verloop van tijd. Het is dus normaal dat wanneer onze metgezellen een bepaalde leeftijd bereiken, hun baard langzaam begint uit te vallen en zelfs wit wordt (net als grijs haar). Maak je geen zorgen, het is normaal.

Honden Katten en honden verliezen ook haar en baard. Van tijd tot tijd kunt u merken dat er een haar of twee uitvalt. Maar maak je geen zorgen, ze zullen op tijd opgroeien.

Lees ook  Een miljardair biedt een absoluut ongelooflijk salaris om op zijn honden te passen

Als je merkt dat snorharen vaker dan normaal uitvallen, is het belangrijk om je vertrouwde dierenarts te raadplegen om erachter te komen hoe het met je trouwe viervoeter gaat.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!