Início » Dieren » Alles wat je moet weten over de geluiden die honden in hun omgeving horen

Alles wat je moet weten over de geluiden die honden in hun omgeving horen

© Alles wat je moet weten over de kleuren die katten in hun omgeving zien

Katten zijn beroemd vanwege hun liefde voor kleur . Maar wist je dat katten geen kleuren zien zoals mensen? Katachtigen waarderen kleuren een beetje anders dan wij.

Om dit te begrijpen is het eerst belangrijk om de basisprincipes te kennen kleurenzicht bij katten. Mensen zijn trichomantiek. Dat betekent dus dat we drie soorten kegeltjes in onze ogen hebben Hiermee kunt u drie kleuren zien: rood, groen en blauw.

Katten daarentegen zijn dichromatisch. Dat betekent dat ze maar twee soorten kegeltjes hebben: blauw en groen. Daarom missen ze rode kegels.

Lees hoe onze stress en angst honden en katten beïnvloeden, blijkt uit onderzoeken

Dit betekent dat katten een beperkte kleurwaarneming.

Lees ook  Een ongewenste asielhond ziet zijn leven op zijn kop staan ​​dankzij deze man

Voor hen bestaat de wereld voornamelijk uit tinten blauw en groen. Dat kunnen ze niet zie warme kleuren zoals rood, oranje of roze, op dezelfde manier als wij. In feite lijkt rood voor hen meer op een grijstint.

Van welke kleuren houden katten anders dan mensen?

Verrassend genoeg geven ze de voorkeur aan de kleuren blauw en groen omdat ze het beste kunnen zien. Speelgoed en voorwerpen in deze tinten zijn daarom aantrekkelijker voor hen. Als u uw kat wilt verwennen, kies dan voor blauw of groen speelgoed.

Daarnaast zijn heldere en verzadigde kleuren ook beter zichtbaar voor katten. Dit verklaart waarom de zonnestralen door het raam ze altijd aantrekken. Ze creëren feitelijk gekleurde lichtvlakken. Heldere, contrasterende kleuren ze zijn stimulerend voor hen.

Lees ook  16 blauwogige Pallas katten geboren, een van de zeldzaamste soorten ter wereld

Om te lezen Hij redt een verdwaald katje en het kan niet meer slapen zonder zijn knuffels

Bovendien hebben katten een uitstekend nachtzicht. Hun ogen zijn aangepast om in het donker te zien dankzij een reflecterende laag achter het netvlies, het tapetum lucidum genaamd.

Nachtzicht:

Alles wat je moet weten over de kleuren die katten in hun omgeving zien Alles wat je moet weten over de kleuren die katten in hun omgeving zien Facebook vastleggen

Hierdoor kunnen ze beweging detecteren en objecten zien bij weinig licht. Deze aanpassing is ook bijzonder nuttig voor hun jacht. In het donker detecteert hij zijn prooi gemakkelijker.

Katten hebben dus perceptie kleuren die anders zijn dan die van mensen. Ze houden echter nog steeds van kleuren, vooral blauw en groen. Speelgoed en voorwerpen in deze tonen zijn aantrekkelijker voor hen.

Heldere, rijke kleuren zijn ook stimulerender voor hun gezichtsvermogen. Dus de volgende keer dat u speelgoed voor uw kat gaat kopen, overweeg dan de optie kleuren die ze zullen kennen hun aandacht trekken en hun zintuigen prikkelen.

Lees ook  Een verlaten hond vindt negen jaar later op zijn laatste momenten eindelijk liefde

Om te lezen Deze kat klimt in een cadeaumand om een ​​thuis te vinden

Als je meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden we je aan onze categorie te bekijken Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!