Início » Dieren » Basenji, een hondenras dat zichzelf verzorgt als een kat en niet blaft.

Basenji, een hondenras dat zichzelf verzorgt als een kat en niet blaft.

Het proces van het domesticeren van honden begon meer dan 15.000 jaar geleden. In feite was het niet de mens die de hond temde, maar deze relatie ontstond op natuurlijke wijze en wortelde in de loop van de tijd.

De oorsprong van de honden is echter onzeker en experts zijn het oneens over wat ze zijn. Sommigen beweren bijvoorbeeld dat alle honden, gedomesticeerde en wilde honden, een gemeenschappelijke voorouder delen, een kleine wolf uit Zuidoost-Azië. Alle gedomesticeerde honden, ongeacht ras of grootte, zijn echter afkomstig van dezelfde soort: Canis familiaris.

Basenji, een zeer populair hondenras

Vorig jaar was depopulairste hond de border collie. Eén ras wordt echter niet alleen hier populair, maar over de hele wereld. Dit is de Basenji, een exotisch uitziend hondenras uit Oost- en Centraal-Afrika met spitse oren en een gekrulde staart. Zijn korte, glanzende vacht kan zwart, bruin of driekleurig zijn. Dit ras is middelgroot en weegt ongeveer 10 tot 12 kg.

Lees ook  Een blinde en dove hond troost de verlaten dieren die naar hem toe komen!

Basenjs staan ​​bekend om hun unieke persoonlijkheid . Het zijn onafhankelijke en koppige honden. Ze zijn echter ook loyaal en liefdevol voor hun meesters.

Geen erfelijke ziektes

Bovendien zijn Basenjo’s een type hond dat bijzonder gemakkelijk te verzorgen is. Ze zijn relatief gezond en hebben een lange levensduur. Ze zijn dan ook een ras dat tijdens een gezond leven niet ziek wordt, omdat ze geen erfelijke ziektes overdragen. In tegenstelling tot bijna alle andere hondenrassen. Daarom hebben ze een kwalitatief goed dieet, voldoende rust en een relatieve hoeveelheid lichaamsbeweging nodig om 12 tot 14 jaar te leven.

Basenjo’s zijn ook populair bij huisdiereigenaren die op zoek zijn naar een intelligent en gemakkelijk te trainen hondenras. Hoewel ze koppig en moeilijk te trainen kunnen zijn, zijn ze erg intelligent. Ze kunnen snel nieuwe commando’s en trucs leren. Ze blinken ook uit in hondensporten zoals behendigheid en speuren. Daarnaast houden ze van mentale en fysieke stimulatie tijdens de training. Hun vermogen om te springen en te klimmen is indrukwekkend, waardoor ze een bijzonder atletisch ras zijn.

Lees ook  Na 279 dagen in het asiel explodeert deze hond van vreugde wanneer hij wordt geadopteerd

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!