Início » Dieren » beste tips voor het beschermen van dieren en planten

beste tips voor het beschermen van dieren en planten

© Poolwinter voorspeld in Frankrijk beste advies om uw dieren en planten te beschermen

Deze winter zullen de temperaturen in Frankrijk kouder zijn dan ooit. In sommige gebieden zal de temperatuur dalen tot -20°C. Sommige van onze dieren en planten zijn erg gevoelig voor deze klimatologische omstandigheden. Daarom is het noodzakelijk om de nodige maatregelen te nemen. Hier zijn de details!

Dieren: Hoe kunnen we onze metgezellen beschermen tegen de hitte?

Huisdieren wennen aan het leven in een appartement en zijn daardoor gevoeliger voor kou. Dit is het geval bij honden en katten. Deze laatste moet echter actief zijn. En nog meer in de periode van lage temperaturen. Hiervoor hebben ze een nodig goed gelegen schuur . Het moet goed geïsoleerd zijn tegen kou en windstoten. Op dezelfde manier is een verhoogde overkapping ideaal om vocht tegen te gaan.

Sommige zijn gevoeliger en vereisen extra bescherming. Dit is het geval voor kortharige honden, kleine puppy’s en oudere honden. Doe ze aan jassen of truien voor huisdieren . En voor mensen met gevoelige voeten worden beschermende schoenen aanbevolen.

Lees ook  Hij adopteert de oudste hond, ze zijn nu de gelukkigste ter wereld

Lees Verlaten, een hond vindt eindelijk liefde na 9 jaar op zijn laatste momenten

Wat onze gevederde dieren betreft, ook zij hebben dit soort bescherming nodig. Extreme kou kan de gezondheid van vogels schaden. Om dit te verhelpen is het noodzakelijk om de vloer en de wanden van de volière te beschermen tegen tocht. Je moet er ook voor zorgen dat het op de juiste temperatuur is. Dit is waar ze voor bestaan verwarmingssystemen .

Zelfs als u de nodige voorzorgsmaatregelen heeft genomen, moet u voorzichtig blijven. U moet de gezondheid van uw dieren nauwlettend in de gaten houden. Neem ze regelmatig naar de dierenarts . Let ook op tekenen van onderkoeling of ziekte, zoals rillingen of gebrek aan eetlust.
De poolwinter voorspelde in Frankrijk het beste advies om uw dieren en planten te beschermenFacebook vastleggen

Bescherm planten tegen winterkou

Net als dieren kunnen sommige van onze planten ook last hebben van de kou. Je moet ze meenemen. De duurzame exemplaren, rust ze uit met winterzeilen. Anders gebruiken kunststof bellen . Ze zullen geïsoleerd zijn, maar niet verstoken van natuurlijk licht.

Lees ook  Hij komt terug van zijn werk en ontdekt iets ongelooflijks in de keuken: het eten is fantastisch!

Vaste planten zijn in principe bestand tegen verschillende klimatologische omstandigheden. Net als dieren hebben ze echter bescherming op wortelniveau nodig. doe dit bedek de grond om hen heen met dode bladeren of houtmulch. Zo blijft de temperatuur van de grond behouden en heeft de vorst geen invloed op de wortels.

Lees Deze kat verdwijnt 536 dagen lang, haar ongelooflijke reactie als ze haar baasje vindt

Planten in potten zijn daarentegen gevoeliger voor lage temperaturen. In tegenstelling tot planten in de grond zijn hun wortels moeilijker te isoleren. Bovendien kunnen hun bloempotten door vorst breken of barsten. Het is dus noodzakelijk om ze in te pakken isolatiematerialen .

Je kunt het contact met de grond ook minimaliseren door ze op houten steunen te plaatsen. Plaats ze vervolgens op een meer beschermde en warmere plek, bijvoorbeeld tegen een muur. Sommige struiken en planten zijn gevoeliger voor lage temperaturen en windstoten. In dit geval moet u installeren barrières of windzeilen om te voorkomen dat ze vallen.

Lees ook  Een puppy achtergelaten in een kartonnen doos op het strand ziet zijn leven op zijn kop staan

Dieren: Voed uw metgezellen en planten goed

Tijdens het koude seizoen verbruiken huisdieren meer energie. Hierdoor kunnen ze hun lichaamstemperatuur verhogen om de kou te bestrijden. Het is daarom noodzakelijkhun dieet verhogen . Houd rekening met factoren zoals hun leeftijd, gewicht en lengte. Ook moet je ervoor zorgen dat ze altijd water te drinken hebben en dat het niet bevriest.

Net als dieren hebben buitenplanten in deze periode minder water nodig. Daarom moet je ze alleen water geven als de grond droog is . Als het om kamerplanten gaat, kan de hitte van verwarmingstoestellen ze uitdrogen. Geef ze daarom regelmatig water om de luchtvochtigheid op peil te houden.

Om te lezen Een hond vindt zijn baasje na een lange afwezigheid, een hartverscheurend weerzien

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!