Início » Dieren » Betrouwbare truc om te zien of je hond verbrande poten heeft

Betrouwbare truc om te zien of je hond verbrande poten heeft

Vandaag hebben we het over het belang van de verzorging van onze hond tegen zonnebrand. Maar het is ook belangrijk om goed te controleren of hij geen verwondingen heeft door de zonnestralen. Geloof het of niet, maar ze kunnen net als wij last hebben van verschillende lichaamsdelen en verbrande poten hebben. Wil je weten hoe je de voetzolen van je hond thuis kunt behandelen?

Als je ooit iemand hebt horen zeggen dat het geen goed idee is om honden te scheren zodat ze niet meer haar verliezen, willen we je vertellen dat deze persoon helemaal gelijk heeft. Dit is inderdaad een vreselijke vergissing, want hun lichaamstemperatuur is sterk afhankelijk van hun vacht. Zo weet je of ze goed gehydrateerd zijn met een vochtige neus en gezonde voetzolen. De vacht beschermt het dier ook tegen de zon en de kou. Zijn poten kunnen dus verbranden als je in zijn vacht knipt.

Lees ook  Een vrouw vindt een roze huisdier in nood op straat en besluit er voor te zorgen.

Hoe weet ik of mijn hond verbrande poten heeft?

Een onfeilbare truc om te zien of je hond verbrande poten heeft, is door eraan te likken. Honden likken elkaar om allerlei redenen. Als je echter merkt dat ze het constant met hun poten doen, doet hij waarschijnlijk veel pijn. Voeg daarbij het feit dat hij mank loopt en niet uit bed wil komen. Of in de ernstigste gevallen zie je een spoor van bloed op de grond in de vorm van zijn poot.

Lees Een zwangere kat, overreden en achtergelaten aan de kant van de weg, is gered

Bron:Capture Instagram
Wat moet ik doen als mijn hond verbrande poten heeft?

Als zijn pootkussentjes rood, ruw of pijnlijk zijn, moet je zijn verbrande poten wassen met koud water om te voorkomen dat hij de wonden verder irriteert. Breng vervolgens ’s ochtends en ’s avonds een beetje jodium aan. Als dit niet genoeg is, moet je naar de dierenarts gaan voor een goede controle.

Lees ook  Een hond en een kat die in een veld zijn achtergelaten, zoeken samen een thuis

Wist je dat honden hun wonden likken om te proberen ze te genezen? Dit is niet gevaarlijk. In feite voorkomt het extra irritatie en elimineert het elk risico op infectie. Maar je moet absoluut ingrijpen om hem van zijn pijn te verlossen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!