Início » Dieren » Boer die zijn kippen beschermt, vangt wezen waarvan men dacht dat het al 130 jaar uitgestorven was

Boer die zijn kippen beschermt, vangt wezen waarvan men dacht dat het al 130 jaar uitgestorven was

© Een boer die zijn kippen beschermt, vangt een wezen waarvan men dacht dat het al 130 jaar uitgestorven was

Een boer die zijn kippen probeert te beschermen, heeft een dier gevangen dat vermoedelijk al meer dan een eeuw plaatselijk is uitgestorven. Het wezen is op sommige foto’s te zien.

Frank Pao-Ling Tsai hoorde gelach hij raakte in paniek van zijn kippen, dus rende hij naar buiten om te zien wat er in de vroege uren van zondag 30 september aan de hand was.

In de kooi zag Tsai het gevlekte wezen en een dode kip, zei de fokker.

Lees Waarom bijt mijn puppy in mijn hand? Het antwoord van de experts zal u verrassen!

“Eerst had ik geen idee wat het zou kunnen zijn”, zegt hij.

Lees ook  Wat gebeurt er als mijn kat frisdrank drinkt?

“Ik dacht dat het een soort kat was, maar toen vond ik dit kleine diertje.”

Het wezen werd gevangengenomen in een plastic kippenhok. En inderdaad, er staat een dier op de foto’s gemaakt door Tsai. Het heeft een bruine vacht met witte vlekken en een lange staart. Hij kijkt woedend en laat zijn tanden zien naar de camera.
Boer die zijn kippen beschermt, vangt wezen waarvan men dacht dat het al 130 jaar uitgestorven wasBron: Instagram vastleggen

Tsai sloot het wezen vervolgens op in een plastic kippenkooi. En nadat hij meerdere foto’s had gemaakt, deelde hij deze in de hoop het dier te kunnen identificeren. Natuurbeschermingsautoriteiten hebben het dier daarom geïdentificeerd als een gevlekte quoll.

gevlekte quoll

Ook bekend als Cyperse kat, het is eigenlijk een met uitsterven bedreigd buideldier en “de grootste vleeseter die nog steeds in Australië voorkomt”. Er leven naar schatting nog 14.000 gevlekte quolls in het wild.

Lees ook  Husky en zijn meester vinden een vriend in een dakloze man

Lees Oude en gehandicapte honden krijgen weer levensvreugde dankzij een vrouw met een groot hart

Laatste officiële waarneming de gevlekte quoll in Zuid-Australië dateert uit 1880. “Het is ongelooflijk om een ​​dier in je achtertuin te vinden waarvan je dacht dat het uitgestorven was”, vertelde Anderson aan de Guardian.

Boer die zijn kippen beschermt, vangt wezen waarvan men dacht dat het al 130 jaar uitgestorven wasBron: Instagram vastleggen

Het door Tsai gevangengenomen quorum wist te ontsnappen in een beschadigde hoek van de box, zei de boer. De natuurautoriteiten zetten nog een val en namen het wezen gevangen, “hoogstwaarschijnlijk hetzelfde”, meldde de lokale tv-zender Australian 7 News.

“We weten niet zeker waar het vandaan komt”, zei Anderson tegen de krant. “Is het een dier dat nog steeds bestaat als voormalige populatie of een dier dat uit gevangenschap is ontsnapt? »

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!