Início » Dieren » De 10 intelligentste dieren ter wereld, dit is geweldig

De 10 intelligentste dieren ter wereld, dit is geweldig

Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de snelste dieren ter wereld zijn? Het moet gezegd worden dat de natuur bepaalde soorten grote voordelen schenkt. Dit is vooral terug te vinden in hun lichaamsstructuur of in de omgeving waarin ze leven. Ontdek deze soorten die echte raceauto’s zijn!

Snelste dieren: Slechtvalk

Het rijst indrukwekkend op tussen de wolken. Deze majestueuze vogel vliegt met een gemiddelde snelheid van bijna 100 km/u. Wanneer hij echter een prooi in de bergen ziet (bijvoorbeeld een muis), kan minimaal 360 km/u bereiken. Hij heeft een benijdenswaardig gezichtsvermogen en kan sneller vliegen dan een Formule 1-auto en verdient daarom een ​​welverdiende eerste plaats onder de snelste dieren ter wereld.

Snelste dieren: Cheetah

De 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendDe 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendFacebook vastleggen

Nummer 2 op de lijst De snelste dieren hebben het vermogen om over een korte afstand minimaal 120 km/u te bereiken. Deze prachtige gevlekte kat is het snelste landroofdier dat er bestaat. Hij leeft in het Midden-Oosten en in de Afrikaanse savannes. Hij heeft ook een ongelooflijk gezichtsvermogen en achtervolgt vaak heimelijk zijn prooi.

Om te lezen Deze kat klimt in een cadeaumand om een ​​thuis te vinden

Snelste dieren: Zwaardvis

De 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendDe 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendFacebook vastleggen

Laten we nu verder gaan naar de wateromgeving waar deze vis wordt gevonden beweegt met dezelfde snelheid als een cheetah (ongeveer 110 km/u) . De eerste vis onder de snelste dieren heeft een enigszins ongewoon lichaam. Het heeft een lange, stekende snavel en een gigantische bovenschaal die hem de bijnaam “sluier” heeft gegeven. Het lijkt eigenlijk op een schip. Deze vis kan ook van kleur veranderen om zijn prooi te verwarren.

Lees ook  Wat betekent het als een hond voor je buigt en waarom is het zo'n schattig gebaar?

Snelste dieren: Tijgerkever

De 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendDe 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendFacebook vastleggen

Het is het snelste insect dat er bestaat. Dat zal je verbazen, want hij is klein, maar een gevaarlijk roofdier (vandaar de naam “tijger”). Omdat hij heel snel van de ene plaats naar de andere gaat, moet hij onderweg af en toe stoppen om zich te concentreren… Met zo’n snelheid gaan zijn ogen door het landschap. Het behoort tot de snelste dieren, omdat hij minimaal 2,5 meter per seconde kan bereiken.

Snelste dieren: Mako-haai

De 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendDe 10 snelste dieren ter wereld, dat is indrukwekkendFacebook vastleggen

Terug naar de zee en praten over de enorme een vis die tijdens de jacht met een snelheid van 124 km/u door het water kan razen. Het wordt de “havik van de oceanen” genoemd en is zeer gevaarlijk voor de mens. Sterker nog, hij aarzelt nooit om op vissersboten te springen om zichzelf te voeden. Vooral omdat het een van de snelste dieren ter wereld is.

Lees ook  Deze hond werd meerdere malen afgewezen vanwege zijn uiterlijk totdat hij uiteindelijk werd geadopteerd door een vrouw!

Snelste soort: Kolibrie

Facebook vastleggen

Deze kleurrijke vogel is erg klein maar erg snel. Zo erg zelfs dat zijn vleugels nauwelijks zichtbaar zijn omdat ze zo snel bewegen. Met zijn lengte van 10 cm kan de kolibrie vliegen met een snelheid van minimaal 100 km/u. Een andere nieuwsgierigheid naar dit kleine dier is dat het de enige soort is die achteruit kan vliegen, in de lucht kan zweven of naar beneden kan vliegen (en kan haten als een havik).

Om te lezen Wat is de spirituele missie van katten volgens de kleur van hun vacht?

Snelste soort: Zwaardvis

Facebook vastleggen

Ook wel keizer of gladiator genoemd, hij kan 4 meter lang worden en 500 kg wegen. Het heeft een langwerpige snavel (vandaar de naam zwaard) en is onderdeel van deze groep van 10 snelste dieren. Hij kan zelfs snelheden van 100 km/u bereiken als hij achter een prooi aan zwemt. Ook beschikt hij over een aerodynamische vin waardoor hij zonder problemen uit het water kan springen.

Snelste soort: Siberische tijger

Facebook vastleggen

Niemand kan ontkennen dat katachtigen tot de mooiste wezens ter wereld behoren, en ook tot de snelste! In dit geval bereikt de prachtige Siberische tijger een snelheid van 90 km/u. Zijn record is des te opmerkelijker omdat hij het midden in de sneeuw behaalde (waar het gemakkelijker zinkt). Deze tijger is tevens de grootste in zijn soort en heeft een unieke gestreepte vacht die ook zijn stempel op zijn huid heeft gedrukt.

Lees ook  Deze hond werd buiten het asiel achtergelaten omdat hij de kracht niet had om op te staan.

Snelste soort: Struisvogel

Facebook vastleggen

De grootste vogel is ook een van de snelste (derde om precies te zijn). Hij kan niet vliegen en loopt alleen op twee benen. Deze vogel met een lange nek en een gewicht van 150 kg kan echter wel 70 km/u rennen. Slechts 1 maand oud… babystruisvogels kunnen al een snelheid van 55 km/u bereiken. Op elke leeftijd kunnen ze lange afstanden snelheid aanhouden zonder moe te worden of te stoppen.

Snelste soort: libel

Facebook vastleggen

We zijn de ranglijst aan het finaliseren 10 snelste dieren met dit insect met semi-transparante vleugels en een langwerpig lichaam. Hij kan tot 100 km/u vliegen, hoewel het gemiddelde 25 km/u is . Dat is veel voor een dier van zijn formaat. Hij leeft maar een paar weken, wat de reden kan zijn dat hij overal ronddwaalt.

Lees Na geketend en mishandeld te zijn, bedekt deze teef haar redder met een lik

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!