Início » Dieren » De beste truc om te voorkomen dat uw kat ’s nachts wakker wordt

De beste truc om te voorkomen dat uw kat ’s nachts wakker wordt

Het is bekend dat katten erg slaperige dieren zijn en dat ze een zeer ongewoon slaapritme hebben. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn ze niet nachtelijk, maar schemerig. Dit betekent dat ze het meest actief zijn bij zonsopgang en zonsondergang. Het hebben van een kat betekent echter niet dat je het moet verdragen dat ze je wakker houden terwijl je slaapt. Als u niet wilt dat uw kat ’s nachts wakker wordt, is er een zeer effectieve techniek.

Bovenal is het belangrijk het natuurlijke gedrag van een kat begrijpen. Hoewel de domesticatie van deze dieren duizenden jaren geleden begon, hebben ze niet veel van hun natuurlijke instincten, zoals de jacht, verloren. Dit is precies waarom ze schemerig zijn. Hun prooi is inderdaad het meest actief bij zonsopgang en zonsondergang.

Lees ook  Onweerstaanbaar, de "kat in de schoenen" is echt en zijn zachte ogen krijgen alles wat hij wil.

U kunt dit instinct in uw voordeel gebruiken door voor het slapengaan met uw huisdier te spelen. Door te simuleren ” lief “. Door bijvoorbeeld met een hengel te spelen, geeft uw kat zijn energie vrij en is hij klaar om de hele nacht door te slapen. Een andere effectieve methode is om de kat vlak voor het slapengaan voer te geven. In feite hebben deze dieren de neiging om te slapen na het eten.

Lees Vanwege zijn karakter probeert deze slimme hond geadopteerd te worden

Hoe voorkom je dat je kat ’s nachts wakker wordt?

De beste manier is om routine te creëren. Uw kat moet een regelmatig schema hebben voor spelen, eten en rusten. Het is essentieel om deze gewoonten vanaf het begin te ontwikkelen. Als je tot later wacht, wordt het veel ingewikkelder. Hierdoor begrijpt uw ​​kat wanneer het tijd is om actief te zijn en wanneer hij moet rusten.

Lees ook  Na een moeilijk verleden krijgt de hond geleidelijk aan vertrouwen in de mens!

De beste truc om te voorkomen dat uw kat 's nachts wakker wordtBron: Instagram vastleggen

Bedenk ook dat katten extreem gevoelig zijn voor geluid en licht. Zorg er daarom ook voor dat ’s nachts alles rustig en donker is, zodat uw huisdier goed kan uitrusten.
De beste truc om te voorkomen dat uw kat 's nachts wakker wordtBron: Instagram vastleggen

Uiteindelijk is het de moeite waard om te onthouden Ik belangrijk bij het kiezen van een goede kattenmand, rekening houdend met aspecten als grootte en bodembedekking. Houd rekening met de houding waarin uw kat gewend is te slapen. Hij slaapt eigenlijk niet hetzelfde, opgerold of liggend.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!