Início » Dieren » De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is ondanks haar handicap een gelukkig leven te leiden

De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is ondanks haar handicap een gelukkig leven te leiden

© De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is om ondanks haar handicap een gelukkig leven te leiden

Achtergelaten in het park, worstelend om te bewegen en verteerd door pijn, had deze kat genaamd Rousseau het geluk een vriendelijke ziel te ontmoeten. Deze persoon probeerde echt de hulp te vinden die hij nodig had. Deze bijna voorzienige tussenkomst veranderde de loop van het leven van deze kat.

Zeldzame hulp voor deze kat!

Nathalie zag het op sociale netwerken een oproep om hulp voor een kat in nood. Het rode dier werd zojuist verlaten in het park gevonden, met wat voedsel en water in de buurt. Maar bovenal had hij moeite met lopen.

Daar ging ze vervolgens haar viervoeter redden. en nam hem mee naar huis. Daarna maakte ze het hem gemakkelijk, gaf hem te eten en baadde hem. Zijn vacht werd weer zacht en glanzend. De kat knuffelde zich vervolgens tegen zijn weldoener en viel in slaap als teken van dankbaarheid.

Lees ook  3 vreselijke fouten die u maakt als u uw hond roept

Lees: 3 weken oude verlaten puppy vindt hoop na adoptie

De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is ondanks haar handicap een gelukkig leven te leidenFacebook vastleggen

Nathalie bracht hem vervolgens naar de dierenarts. Hij ontdekte echter dat hij aan een neurologische ziekte leed. Als gevolg hiervan wankelde hij toen hij probeerde te bewegen. Zijn achterpoten leken ook aangetast, maar verder onderzoek was nodig om meer te weten te komen.

Organisatie voor weeskatten!

Ze stemde er onmiddellijk mee in om hem in huis te nemen. “We hebben hem geadopteerd en hem Rousseau genoemd”, zegt Céline Crom, oprichtster van de vereniging. “Hij had zwakke, magere achterpoten en kon zijn evenwicht niet bewaren. Ter compensatie leunde hij op zijn voorpoten.
De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is ondanks haar handicap een gelukkig leven te leidenFacebook vastleggen

Röntgenfoto’s onthulden heupdysplasie en een ontwrichte van zijn achterpoten. Rousseau onderging vervolgens een operatie, die succesvol was. “Hij begon zijn herstel in een pleeggezin. Hij toonde een vraatzuchtige eetlust en kon zelfs alleen naar zijn bench gaan. Hij is een echte vechter”, zegt Céline Crom.

Lees ook  Waarom graven honden? Ontdek alle redenen

Een echte vechter

De kat kon zijn eerste stapjes zetten. Ze waren bijzonder moeilijk. Hij was echter vastbesloten zijn doel te bereiken.

Om te lezen Ontdek een albino-olifant gevangen in een stropersval, zijn leven staat op zijn kop

“Na een goede week rust, zijn energieke kant kwam echt naar voren. Hij liep overal naartoe en probeerde zelfs weg te rennen. Het was duidelijk dat hij niet langer leed en zijn grenzen verlegde”, zegt de oprichter van het asiel.

“Nu kan hij helemaal op zijn achterhand staan ​​en zelfs op de bank klimmen. Voorheen was dit echter niet mogelijk”, vervolgt hij.

De inspirerende strijd van een kat die vastbesloten is ondanks haar handicap een gelukkig leven te leidenFacebook vastleggen

Rousseau herwon alle passie en zijn levenslust het overwinnen van zijn handicap. Binnenkort zal hij een kat zijn die klaar is voor adoptie.

Lees ook  Een tijgerin die haar welpen heeft verloren, adopteert deze biggen als haar eigen welpen

Deze kat heeft zijn leven radicaal ten goede zien veranderen!

Lees Dit is de reden waarom we dierenartsbezoeken voor onze katten verwaarlozen, blijkt uit een onderzoek

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!