Início » Dieren » De man hield meer dan 170 katten onder erbarmelijke omstandigheden in zijn drie eigendommen

De man hield meer dan 170 katten onder erbarmelijke omstandigheden in zijn drie eigendommen

© Man hield meer dan 170 katten onder erbarmelijke omstandigheden in zijn drie eigendommen

Een liefdadigheidsinstelling heeft een uiterst dringende redding uitgevoerd. In feite leefden tientallen katten opgesloten in onhygiënische appartementen. Tot overmaat van ramp stierven sommige dieren ter plekke, andere hadden onmiddellijke verzorging nodig.

Ontdekking van ongeveer 170 katten in drie huizen in Crystal Springs, Verenigde Staten.

De Humane Society, een dierenwelzijnsorganisatie, en de politie deden er alles aan om de katten weg te halen.

De reddingswerkers slaagden erin de huizen binnen te dringen dankzij het huiszoekingsbevel. De scène was huiveringwekkend. Te midden van het afval stonden talloze katten tegenover hen. Er waren drie appartementen vies, besmet met vliegen en vlooien .

Lees 10 tips om te voorkomen dat uw kat op planken en tafels springt

Lees ook  ze leert hem draaien! - Sluit de mobiel

In een van de appartementen is de geur van ammoniak veroorzaakt door kattenurine was zo sterk dat het moeilijk was om te ademen. Het brandde in de ogen van de betrokkenen. We hebben sanitaire bakken geplaatst, maar die zaten vol met uitwerpselen.

De man hield meer dan 170 katten onder erbarmelijke omstandigheden in zijn drie eigendommenBron: Instagram vastleggen
Dramatische omstandigheden

De katten hadden geen water. Sommigen leefden in “overvolle, roestige, gestapelde metalen kooien”. Door deze extreme onzorgvuldigheid werden velen van hen ziek. Zij hadden vooral last van huid- en luchtweginfecties en oogproblemen. Anderen verloren zelfs het leven en werden in een vriezer geplaatst. Voor de reddingswerkers was het dan ook een verschrikkelijk gezicht.

De reddingswerkers begonnen zich te organiseren om de dieren uit deze helse situatie te halen. Ze brachten ze daarom naar het partneropvangcentrum van de Humane Society, dat speciaal uitgerust was om ze te verwelkomen. De twee overlevenden werden naar de dierenarts gebracht omdat ze in het ziekenhuis moesten worden opgenomen.

Lees ook  Oude en gehandicapte honden krijgen weer levensvreugde dankzij een vrouw met een groot hart

De redding van de katten raakte het personeel van het asiel.

Laura Koivula, directeur dierenmisdaden bij de Humane Society, zei: “Het breekt mijn hart om me voor te stellen dat deze katten dag in dag uit in kleine, vuile kooien leven en niet eens menselijke zorg kunnen ontvangen. Ze hoopt dat ze een vrediger leven kunnen leiden met liefdevolle gezinnen.

pic.twitter.com/6b3CavL9DW

Om te lezen Deze asielhond met een verwoestende glimlach trok een jaar lang geen familie aan (video)

— Maria Bolivar (@MariaBo33324137) 29 september 2023

Burgemeester van Crystal Springs, Sally Garland, prees het werk van de vereniging, dat blijk gaf van een grote professionaliteit bij het omgaan met de situatie.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!