Início » Dieren » De ongelooflijke reden waarom een hond in het puntje van zijn staart bijt!

De ongelooflijke reden waarom een hond in het puntje van zijn staart bijt!

Zoals we allemaal weten, zijn honden zeer energieke dieren. Meestal willen ze rennen, spelen, springen of zelfs kwispelen. Soms bijt uw hond echter ook in het puntje van zijn staart. We zullen dit gedrag hier uitleggen.

Het is u misschien opgevallen dat uw hond vaak in het puntje van zijn staart bijt. Nee, het is geen «gebruikelijk» gedrag bij volwassen rassen, maar wel bij puppy’s. Daarom moet u goed op zijn gedrag en fysieke conditie letten om toekomstige problemen te voorkomen.

We zullen u vertellen waarom dit gedrag uw hond kan kapen en wat u moet doen als u merkt dat uw huisdier in het puntje van zijn staart bijt.

Waarom bijt mijn hond op het puntje van zijn staart?

Er zijn veel redenen waarom uw hond zijn staart dichter bij zijn mond wil brengen. Hier zullen we ons echter concentreren op twee: dermatologische en psychologische problemen.

Lees ook  Wat betekent het als een hond veel blaft naar een persoon?

Als uw hond in het puntje van zijn staart bijt, heeft hij waarschijnlijk een huidprobleem. Dit gedrag kan optreden als het een verwonding of korst heeft. Maar ook als hij een allergie heeft. Of als je jeuk veroorzaakt door parasieten, zoals vlooien, wilt verlichten. Een minder vaak voorkomend geval is een probleem met de anaalklier. Maar dat moet je ook niet uitsluiten.

De ongelooflijke reden waarom een hond in het puntje van zijn staart bijt!Bron: Capture Instagram

Als er geen tekenen zijn van een fysiek probleem, kan het een psychisch probleem zijn. Als uw hond deze activiteiten dwangmatig uitvoert, doet hij dit waarschijnlijk om stress, spanning en energie los te laten. In feite is dit een teken dat hij niet aan zijn recreatieve behoeften voldoet. Houd hier rekening mee, aangezien dit een oorzaak kan zijn van angst en gedragsproblemen.

Lees ook  Een zeer alerte wilde kat wordt geadopteerd en wordt de liefste kat.

Wat moet je doen als je hond in zijn staart bijt?

Allereerst Als u merkt dat uw hond in het puntje van zijn staart bijt, moet u erachter komen waarom hij dat doet. Zodra je erachter komt, kun je actie ondernemen. Als het een fysiek probleem is, neem dan contact op met uw dierenarts voor behandeling. Als hij daarentegen paranormaal begaafd is, probeer dan meer vrije tijd met hem door te brengen.

Positieve training is een uitstekende tool om straffen en berispingen te vergeten. Als je voelt dat er geen vooruitgang is en hij blijft dat doen, is het tijd om de hond in handen te geven van een professional.

Nu je weet waarom je hond in het puntje van zijn staart bijt, kun je actie ondernemen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!