Início » Dieren » De ongelooflijke vriendschap tussen een cheetah en een hond, een onverteld verhaal

De ongelooflijke vriendschap tussen een cheetah en een hond, een onverteld verhaal

De vriendschap tussen een hond en een mens is algemeen bekend. Maar wist u dat het zich ook kan verspreiden naar dieren van verschillende soorten? Een fascinerend voorbeeld van deze ongewone relatie is de vriendschap tussen deze hond en een cheetah. Deze twee dieren zijn meestal roofdieren en prooien voor elkaar. Ze hebben echter laten zien dat het mogelijk is een duurzame en beschermende band te vormen. Uit een reeks onderzoeken en experimenten is gebleken dat dit het geval is pes kunnen een cruciale rol spelen in de bescherming en het welzijn van de cheetah.

Cheetah, bekend om zijn ongelooflijke snelheid en behendigheid.

De cheetah is al lange tijd het onderwerp van onderzoek door wetenschappers vanwege zijn bedreigde bestaan. Ze merkten ook op dat deze katachtigen moeite hebben zich aan te passen aan veranderende omgevingen. Maar ook om alleen in de natuur te overleven. Hier komt de hond, een onverwachte maar uiterst nuttige metgezel voor de cheetah.

Lees ook  Een ezel leeft 8 jaar vastgeketend, als hij wordt vrijgelaten huilt hij van vreugde

Vriendschap tussen honden en de cheetah is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en empathie. De honden fungeren als bewakers van de cheetah. Sterker nog, ze waarschuwen hen voor mogelijke gevaren en beschermen ze er zelfs tegen. Deze symbiotische relatie komt dus beide soorten ten goede, aangezien honden ook betekenis en een belangrijke taak in hun leven vinden.

Lees Cat Memory: kunnen katten je echt vergeten?

De ongelooflijke vriendschap tussen een cheetah en een hond, een onverteld verhaalInstagram vastleggen

De ongelooflijke vriendschap tussen een hond en een cheetah

dr. Marker besloot daarom beproef uw geluk met een andere soort. Vervolgens richtte hij zijn aandacht op een labradorpuppy genaamd Shesho. Van de Afrikaanse grote katten staan ​​cheeta’s het dichtst bij katten. Als een hond en een kat vrienden konden zijn, was er op zijn minst een kans dat het zou werken met een cheetah. En dat gebeurde ook. Er ontstond inderdaad een vriendschap op het eerste gezicht tussen Khayam en Shesha. Toen groeiden de twee op als broers, niet wetende dat ze tot zulke verschillende soorten behoorden.

Lees ook  Hoeveel eiwit is geschikt voor uw hond?

De ongelooflijke vriendschap tussen een cheetah en een hond, een onverteld verhaalInstagram vastleggen

Wetende dat de aanwezigheid van de hond Shesho Marker leek Khayam te troosten en gerust te stellen door de dierentuin van San Diego een hondengenoot aan te bieden voor een van zijn cheetahwelpen. Ook hier functioneerde de vereniging weer.

Maar wat is het geheim van deze vreemde vriendschap?

De sleutel ligt precies in de karakterverschillen tussen de twee soorten. Cheeta’s zijn schuwe dieren. Bovendien worden ze niet geboren in het hart van een trots als leeuwen. In feite leren ze een band op te bouwen met andere leden van hun soort door met hun broertjes en zusjes te spelen. Als deze gegevens ontbreken, hebben ze niemand om hun sociale gedrag mee te ontwikkelen, wat op volwassen leeftijd tot problemen kan leiden.

Lees ook  Ze raakt haar konijnenstaart aan terwijl hij slaapt, haar reactie zal je verbazen!

De ongelooflijke vriendschap tussen een cheetah en een hond, een onverteld verhaalInstagram vastleggen

De vriendschap tussen een hond en een cheetah is daar een voorbeeld van indrukwekkend hoe dieren de barrières van hun natuur kunnen overwinnen en bijzondere banden kunnen aangaan. Deze natuurbehoudsprogramma’s demonstreren het vermogen van mensen om hun relatie met dieren te gebruiken om bedreigde diersoorten te beschermen en te behouden. Door het belang van de hond als beste vriend van een cheetah te beseffen, kunnen we waardevolle lessen in empathie leren. Maar ook samenwerking en respect voor alle wezens met wie wij deze planeet delen.

Lees De knuffel die een leven redde: het verhaal van een gans die een verlaten puppy beschermde tegen de kou

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!