Início » Dieren » De strategieën van honden om ons te manipuleren en alles te krijgen wat ze willen

De strategieën van honden om ons te manipuleren en alles te krijgen wat ze willen

© Hondenstrategieën om ons te manipuleren en alles te krijgen wat ze willen

Honden zijn ongelooflijk intelligente dieren en kunnen elkaar op veel manieren begrijpen. Zo ontwikkelden ze het hele repertoire strategieën om hun eigenaren te manipuleren om te krijgen wat ze willen.

De meest voorkomende tactieken die ze gebruiken om ons te manipuleren

Een van de meest voor de hand liggende manieren waarop honden ons manipuleren is door hun manier van zijn. Met hun lieve ogen en schattige uitdrukkingen weten ze echt hoe ze ons hart kunnen laten smelten. Ze kunnen deze tactiek dus gebruiken om ons te aaien, te behandelen of ons zelfs aan hun grillen te laten toegeven.

Honden hebben een groot vermogen om onze emoties te lezen en er op de juiste manier op te reageren.

Ze kunnen zien wanneer we verdrietig, angstig of boos zijn. Bovendien zijn ze er vaak om ons te troosten. Ze kunnen dit vermogen gebruiken manipuleren ons door in te spelen op onze sympathieën en zorgt ervoor dat we ons schuldig voelen omdat we ze niet geven wat ze willen.

Lees ook  Angst en onzekerheid transformeerden deze gewonde hond in een symbool van hoop

Lees waarom u uw hond nooit door een vreemde moet laten aaien

Een andere strategie die Honden manipuleren ons door selectieve ongehoorzaamheid te tonen . Ze kennen basiscommando’s zoals “zit” en “liggen”. Soms kiezen ze er echter voor om ze te negeren als het hen niet uitkomt. Ze kunnen bijvoorbeeld weigeren te gaan liggen als ze willen gaan wandelen of zitten als ze eten willen. Dit kan ertoe leiden dat we onze verwachtingen opnieuw evalueren en aan hun eisen toegeven.

Honden zijn ook erg goed in het manipuleren van ons met positieve bekrachtiging.

Ze weten dat wanneer we het gewenste gedrag belonen, de kans groter is dat ze het opnieuw zullen doen. Als een hond bijvoorbeeld weet dat hij elke keer dat hij een speeltje ophaalt, iets lekkers krijgt, is de kans groter dat hij dit in de toekomst ook zal doen.

Lees ook  Golden Retriever steelt de show op een verjaardagsfeestje en verovert de harten van de gasten (video)

Bovendien kunnen ze deze techniek gebruiken om ons met ze te laten spelen, ze extra eten te geven of meer aandacht te geven.

Bovendien kunnen honden manipulatie uit onwetendheid gebruiken. Het kan zelfs zijn dat ze doen alsof ze onze oproepen of bevelen niet horen, vooral als ze gefascineerd zijn door iets anders, zoals een eekhoorn of een andere hond.

Lees Een dove man adopteert een dove hond en leert hem gebarentaal

Dit kan ertoe leiden dat we onze aandacht voor hen vergroten, ons zorgen maken en proberen ze op alle mogelijke manieren aan te trekken.
De strategieën van honden om ons te manipuleren en alles te krijgen wat ze willenFacebook vastleggen

Dit is een tactiek die goed werkt voor honden die op zoek zijn naar extra interactie en mentale stimulatie.

In dit opzicht hebben onderzoeken aangetoond dat honden het gedrag van hun baasjes kunnen identificeren. Dit is de reden waarom ze zich kunnen gedragen als: manipuleer de situatie op de een of andere manier. Honden misleiden dus hun baasjes en laten ze doen wat ze willen. Zo vragen ze om eten, een extra wandeling of krijgen ze lekkers.

Lees ook  Deze verlaten hond is bang voor iedereen, maar toch ontmoet hij de ware liefde!

Honden zijn huisdieren met geweldige handlingvaardigheden. Ze kunnen echter ook een zeer sterke band met mensen opbouwen om te krijgen wat ze willen. Desondanks blijft hij de beste vriend van de mens en biedt hem onvoorwaardelijke liefde.

Lees Verlaten, een hond vindt eindelijk liefde na 9 jaar op zijn laatste momenten

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!