Início » Dieren » De walvis weigert de duiker te laten gaan en schreeuwt als hij beseft waarom.

De walvis weigert de duiker te laten gaan en schreeuwt als hij beseft waarom.

De walvis weigert de duiker te laten gaan, maar schreeuwt als hij beseft waarom.

Ondanks hun grootte blijven walvisachtigen raadselachtige wezens. Ze zijn ook enkele van de minst begrepen dieren. De combinatie van hun enorme omvang en hun meestal vriendelijke, kalme manier van doen heeft ons ooit bezeten. Soms hebben we echter geen idee wat ze eigenlijk willen! Dit is precies wat deze vrouwelijke duiker midden op zee ervoer toen een enorme mannelijke walvis met haar communiceerde!

Vreemde interactie tussen een walvis en een bioloog!

Walvisachtigen zijn prachtige wezens die ons blijven fascineren. Ondanks onze aantrekkingskracht op deze zeezoogdieren blijven ze echter een mysterie. mysterieus . We hebben nog een lange weg te gaan om hun gedrag en biologie te begrijpen.

Onder zijn gigantische omvang en meestal zachte manier van doen gaat een onbegrepen wezen schuil. Dit gebeurde op de Cook Eilanden in de Stille Zuidzee. Een spannende confrontatie tussen een zeebioloog en een bultrugwalvis.

Lees ook  Een reiger vangt een paling en opent halverwege de vlucht zijn keel om te ontsnappen

Lees meer Puma vraagt hond om hulp – je raadt niet waarom!

De spannende ontmoeting was het bewijs dat we nog veel te leren hebben over deze vriendelijke reuzen. Nan Hauser is een zeebioloog die walvisachtigen intensief bestudeert en onderzoekt. Op 63-jarige leeftijd dacht ze genoeg over deze wezens te weten totdat een mannelijke walvis haar in de weg zat.

De walvis weigert de duiker te laten gaan, en als hij beseft waarom, begint hij te schreeuwen.Bron: Capture Instagram

Tijdens het duiken bevond de mannelijke bultrugwalvis zich in een gevaarlijke positie. te dicht bij Nan. Ze probeerde weg te rennen van het dier, maar het leek andere plannen met haar te hebben. Het zoogdier begon haar mee te slepen tot de bioloog ver van haar schip verwijderd was.

Ongewoon gedrag!

Het was de eerste keer dat de walvis vreemd met haar deed . Meestal zweefde het dier gewoon rustig naast haar, maar dit keer was dat niet zo. Het zoogdier sleepte Nan mee totdat het zich zorgen begon te maken.

Lees ook  5 redenen waarom een ​​kat graag kraanwater drinkt

Nan was doodsbang voor de situatie waarin ze zich bevond, maar ze probeerde niet in paniek te raken! Dus ging ze door met het opnemen van de scène terwijl ze op zoek was naar een uitweg. En alles wat ze vond was Wacht even. op de kop van een walvis.

Lees Een politieagent vindt een zieke teddybeer in nood en riskeert zijn leven om hem te redden

De walvis weigert de duiker los te laten; hij slaakt een schreeuw als hij zich realiseert waarom.Bron: Capture Instagram

Maar omdat de walvis enorm was, was hij zich niet bewust van zijn kracht. En terwijl ze Nan onder druk zette, was het moeilijk voor haar om te ontsnappen. Ze is zelfs geblesseerd geraakt. omdat ze niet stopte met vechten.

En haar lijden wilde niet eindigen toen een andere walvis haar naderde. Nan bevond zich tussen twee zeedieren, aan haar lot overgelaten. En het meest verrassende was dat het andere dier het ook probeerde. train haar eerst.

Lees ook  Een gezin geeft een verjaardagsfeestje voor een hond - hier is zijn reactie

Walvis: Nan is buiten levensgevaar!

Nan begon te denken dat beide zeedieren zich om dezelfde reden zo zouden moeten gedragen. Haar twijfels werden definitief weggenomen toen ze een twee meter lange tijgerhaai in haar buurt zag. Dus de bioloog had een theorie: ze was er zeker van dat zowel de eerste als de tweede walvis haar wilden zien. Help haar .

De walvis weigert de duiker te laten gaan, als hij zich realiseert waarom, slaakt hij een schreeuw.Bron: Capture Instagram

Voordat de bultrug het water in dook, had hij de tijgerhaai al gezien. Het zoogdier wilde hem geen pijn doen, hij probeerde gewoon bij hem weg te komen. bescherm haar tegen gevaar . Veel wetenschappers weigerden deze theorie te geloven. Velen hebben betoogd dat walvisachtigen niet in staat zijn tot empathie, en zeker niet met mensen.

Lees meer Dit paar circusleeuwen komt uit hun kooi en ontdekt voor het eerst gras

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden we u aan onze categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!