Início » Dieren » De wetenschap vertelt ons hoe katten hun baasjes herkennen

De wetenschap vertelt ons hoe katten hun baasjes herkennen

Het is fascinerend om te zien hoe katten zich overdag gedragen. Het ergste is wanneer we merken dat ze ons niet herkennen nadat ze de hele dag buiten zijn geweest, maar na een paar uur lijkt hun reukvermogen zich te hebben aangepast of hun ogen meer gefocust te zijn geworden terwijl ze ons zoals gewoonlijk benaderen. Dus hoe komt het dat katten mensen wel of niet herkennen?

Dit is hoe katten hun meesters herkennen

Katten kunnen hun baasjes op verschillende manieren herkennen . De beste manier om ervoor te zorgen dat ze op je letten, is door op zachte toon tegen ze te praten, bijna alsof je tegen een kind praat. En pas daarbij de toon van uw stem aan. Een studie uitgevoerd aan de Universiteit van Nanterre in Parijs, Frankrijk, toonde aan dat katten, in tegenstelling tot andere mensen, hun baasjes kunnen herkennen.

Lees ook  De zwerfhond zorgde maandenlang voor de puppy op straat en nu zijn ze onafscheidelijk.

Hoe herkennen katten mensen?Bron: Capture Instagram

Uit een onderzoek bleek dat op deze manier met katten praten een sterkere band tussen hen bevordert. Hierdoor zijn ze beter in staat om mensen in huis te herkennen. Hier is hoe ze je kennen:

Lees meer Opa viert zijn 100ste verjaardag: de familie organiseerde een hondenshow voor hem

Hij valt dag en nacht naast je in slaap.
Je kat reageert op dezelfde toon als jij tegen haar praat.
Het wrijft tegen je handen of voeten.
Je kat heft zijn staart op of vraagt je hem te volgen.
Hij knippert ook langzaam als hij naar je kijkt.

Hoe herkennen katten mensen?Bron: Capture Instagram Hoe lang herinnert een kat zich een persoon?

Maar hij herinnert het zich, en om één belangrijke reden moet je het huis verlaten, is het mogelijk dat hij je niet meer herkent? Nee, studies hebben aangetoond dat katten hun baasjes kunnen herkennen vanwege hun cognitieve capaciteit. Als gevolg hiervan onthouden ze de rest van hun leven de vorm van hun meester.

Lees ook  Hij is de grootste hond ter wereld, zijn naam is Gibson.

Klopt het dat katten hun baasjes binnen drie dagen vergeten?

Nee, katten vergeten hun baasjes niet. na drie dagen. Het is echter normaal dat ze na verloop van tijd minder actief worden en dat hun cognitieve vermogens afnemen. Dit betekent dat het voor hen niet meer zo eenvoudig is om mensen in het huishouden te herkennen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!