Início » Dieren » Deze haarloze hond, in de slechtste toestand van zijn leven, ondergaat een indrukwekkende transformatie

Deze haarloze hond, in de slechtste toestand van zijn leven, ondergaat een indrukwekkende transformatie

© Deze haarloze hond in de ergste staat van zijn leven ondergaat een indrukwekkende transformatie

Net als mensen hebben dieren soms moeilijke levensomstandigheden. Ze kunnen in zeer ongemakkelijke situaties terechtkomen. Dat is het geval bij deze 13-jarige hond! Laten we zijn zeer interessante verhaal met enkele details onthullen.

Bobby: De hond die in kritieke toestand verkeerde

Dit verhaal speelt zich af in Engeland. . Agenten van de “Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals” zagen vervolgens Bobby de hond. Inspecteur Anthony Jones volgde de zaak van deze noodhond vervolgens op de voet.

Het dier is niet meer zo jong . In feite werd de terriërhond ouder dan 12 jaar. Maar zijn gruwelijke verschijning verbaasde Anthony Jones onmiddellijk.

Lees Wat voelt een kat als hij in de spiegel kijkt? Hier is het antwoord

Lees ook  Deze hond is zijn hele leven vastgebonden geweest en nu ontdekt hij voor het eerst het lopen!

Bobby had zelfs bijna geen haar meer. We gaan zelfs zo ver dat we zeggen dat de vacht van de hond op het grootste deel van zijn lichaam ontbrak. Terriërs hebben echter een vrij zachte en zijdeachtige vacht.

Deze haarloze hond, in de slechtste toestand van zijn leven, ondergaat een indrukwekkende transformatieFacebook vastleggen

Uit een vrij grondig onderzoek bleek dat het gebrek aan haar bij de hond wordt veroorzaakt door vlooien. De huid van het dier was bedekt met een astronomisch aantal zwarte stippen. Dit gaf duidelijk aan dat de vlooien hun tijd besteedden aan het kauwen op Bobby. De 13-jarige terriër had op dat moment veel pijn.

RSPCA-evenement om voor Bobby te zorgen

Laten we eerst opmerken dat Bobby’s meester zijn best deed. Helaas verloor hij de hoop. De gedachte om de hond te euthanaseren is al bij de eigenaar opgekomen. Gelukkig was de RSPCA er om de situatie op zich te nemen.

Lees ook  De moed van deze vrouw om twee honden te redden maakte iedereen sprakeloos

Dankzij de RSPCA, de hond kreeg een volledige behandeling om zijn toestand te verbeteren. Het is duidelijk dat het allemaal begon met het modificeren van het dier. Hiermee kun je al de overgrote meerderheid van de vlooien verwijderen die het hebben gegeten. De hond voelde zich na het wassen al veel comfortabeler.

Lees Deze zwangere hond vecht tegen een slang en offert zichzelf op om de levens van haar baasjes te redden

Deze haarloze hond, in de slechtste toestand van zijn leven, ondergaat een indrukwekkende transformatieFacebook vastleggen

Ontwormt de hond het is ook een noodzakelijke stap om een ​​goede gezondheid te garanderen. Aan de andere kant waren de nagels van Bobby ook in een ongelukkige staat, waardoor zijn kussentjes vaak beschadigd raakten. Er werd dus gezorgd voor de pootjes van het dier. En om hem het grootst mogelijke comfort te bieden.

Lees ook  5 tips om je hond af te koelen bij warm weer

Het leven van een hond na tussenkomst van RSPCA-agenten

Nadat hij was schoongemaakt en behandeld, was Bobby in de wolken. De hond sliep voor het eerst sinds lange tijd goed en ongestoord. Hij besteedde dus geen tijd meer aan krabben om te proberen zich te ontdoen van de vlooien die hem overal aanvielen.

Op dit moment is Bobby een heel gelukkige hond. Hij woont nu in een heel warm huis waar hij comfortabel speelt, eet en slaapt. Ook zal hij samen met andere honden in huis zijn, wat de omgeving voor hem nog aangenamer maakt.

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Lees waarom honden en katten de vreemde gewoonte hebben om gras te eten

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!