Início » Dieren » Deze hond heeft het wereldrecord oorlengte gebroken

Deze hond heeft het wereldrecord oorlengte gebroken

Van natte neuzen tot borstelige staarten, alle honden hebben kenmerken die hen schattig en uniek maken. Maar deze hond genaamd Lou heeft een heel speciaal trekje. Deze 3 jaar oude zwartbonte Coonhound heeft hele grote oren. Daarom won hij het Guinness World Record voor de langste hond ter wereld (levend ) met de langste oren. Lou’s oren, die onder zijn schouders hangen, meten 34 cm. De eigenaar van de hond, Paige Olsen, heeft altijd gezegd dat Lou’s oren “extravagant lang” zijn. Maar sommige zijn langer dan andere,” legt mevrouw Olsen, die hondentechnicus is, uit. Dierenarts . “Hun lange oren slepen over de grond en pikken geuren op als ze in het veld zijn.

Hierdoor zijn ze uitstekend in staat om lange, zeer oude of ‘koude’ sporen te volgen die andere hondenrassen niet kunnen detecteren.

Lees ook  10 dingen die je een kat nooit mag aandoen - wees waakzaam!

Tento pes překonal rekord v délce uší na světě.Bron: Capture Instagram Ondanks hun grootte hebben Lou’s oren weinig onderhoud nodig.

Mr. Olsen controleert eens per maand of ze schoon zijn . In de winter draagt Lou een haarnetje om te voorkomen dat zijn oren trekken in de sneeuw. Geen wonder dat deze hond overal waar hij komt de aandacht trekt. Bovendien is hij door zijn nieuwe titel een beroemdheid in zijn buurt geworden. “Mensen vragen de hele tijd naar dit ras. Wasbeerhonden komen niet veel voor in dit gebied. Dus het lukt me om veel mensen te informeren over het ras, legt Olsen uit . “Natuurlijk wil iedereen hun oren aanraken, het is heel gemakkelijk om verliefd op ze te worden door er alleen maar naar te kijken. Olsen voegt eraan toe dat mensen ‘altijd om haar poothandtekening vragen’. Tento pes překonal rekord v nejdelších uších na světě Bron: Capture Instagram

Lees ook  Werknemer redt het leven van een hond die vastzit in de modder, een echte held

Het Guinness World Record is niet Lou’s eerste titel. De schattige hond doet vaak mee aan hondenshows. Hij heeft ook Amerikaanse Kennel Club- en Rally Obedience-titels gewonnen. Mevrouw Olsen zegt dat ze “trots is op haar hond (van 36 kg) die zo speciaal is”.

Lou heeft net het Guinness World Record verbroken voor de langste oren – hij meet 34 centimeter!

Lees meer Deze kat zoekt een nieuw thuis nadat hij drie keer is teruggebracht naar een asiel

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Om meer artikelen zoals deze te lezen, raden we je aan de categorie Huisdieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!