Início » Dieren » Deze hond hielp een vluchtende moordenaar tegenhouden en werd wereldwijd bekroond

Deze hond hielp een vluchtende moordenaar tegenhouden en werd wereldwijd bekroond

© Deze hond hielp een vluchtende moordenaar tegenhouden en werd wereldwijd bekroond

De dappere hond en zijn ongelooflijke prestatie schokten onlangs de wereld. Deze trouwe metgezel heeft daadwerkelijk geholpen de moordenaar op de vlucht te stoppen. Zijn daad van moed en loyaliteit leverde hem een ​​prachtig eerbetoon op tijdens een van de grootste hondenevenementen ter wereld.

Het verhaal begint wanneer de autoriteiten ze zijn op zoek naar een gevaarlijke crimineel die uit de gevangenis heeft weten te ontsnappen. Op de avond dat de politie hem arresteerde, bevond deze hond zich voor zijn huis in de achtertuin. In plaats van weg te rennen of zich te verstoppen, besloot deze dappere hond echter mee te doen aan de achtervolging.

Lees ook  Hij ziet iets vreemds op het balkon, komt dichterbij en kan zijn ogen niet geloven

Zonder zijn waardevolle bijdrage zou de ontsnapping van deze gevaarlijke moordenaar zou nog langer duren. Daarom kreeg Rom, de hond, afgelopen weekend een prachtige onderscheiding tijdens een ceremonie in het kader van een groot hondenevenement.

Lees 7 dingen waar honden zich aan ergeren die je misschien nog niet weet

Tientallen bezoekers wachtten geduldig op hun beurt in de lange rij die naar Rome leidde. Iedereen wilde met deze ware held op de foto.

Een hond, een held!

De Philly Voice meldde zondag (19 november) dat de politiehond werd geëerd voor zijn moedige reactie op de arrestatie van een ontsnapte gevangene afgelopen september.

Danilo Cavalcante, 34 laat, hij werd schuldig bevonden aan de moord op zijn partner Deborah Brandão. Hij zat gevangen in de gevangenis en ontsnapte een week later, op 31 augustus 2023.

Lees ook  Deze hond rent elke dag weg om het graf van zijn baasje te bezoeken

Deze hond hielp een vluchtende moordenaar tegenhouden en werd wereldwijd bekroondFacebook vastleggen

De politie spoorde hem uiteindelijk na twee weken op. De voortvluchtige had op dat moment een vuurwapen bij zich, dat hij de dag ervoor had gestolen. Vervolgens probeerde hij zich in het struikgewas te verstoppen. De hond Rom, een 3-jarige Belgische Mechelse herder, en zijn partner Yoda tellen we echter niet mee. Dankzij het duo “K9” kon de politie Danilo Cavalcante onderdrukken en weer achter de tralies zetten.

Om te lezen Wat is de missie van honden in ons leven? Hier is het antwoord

Betere bescherming

Rom is lid van de hondeneenheid staatspolitie. Hij en de andere tien honden van dit bijzondere team zijn nu gekleed in kogel- en steekwerende vesten. Ook dit soort bescherming het is erg belangrijk als we weten met welke gevaarlijke en grenzeloze mensen deze honden soms worden geconfronteerd.

Lees ook  Vlaggenschipsoorten: dieren die dienen als indicatoren voor veranderingen in ecosystemen

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!