Início » Dieren » Deze walvis spuugt op een spectaculaire en unieke manier in het water!

Deze walvis spuugt op een spectaculaire en unieke manier in het water!

Je hebt vast wel eens een walvis water zien spuien tijdens het zwemmen. Dat is een fysiologische handeling van deze walvisachtigen. Aan de andere kant is het dier waarover we je nu gaan vertellen erin geslaagd om een regenboog te trekken! Hieronder vind je de details!

Een walvis die 7 kleuren brengt!

Van tijd tot tijd moet een walvis water uit een gat op zijn kop spugen. Walvisachtigen hebben namelijk een orgaan dat het spuitgat heet en dat min of meer als neusgat fungeert. Het is een indrukwekkend gezicht!

De waterstroom die de walvis uitwerpt bestaat grotendeels uit gas. Er ontsnappen ook veel druppels tijdens het fenomeen. Dit soort momenten van walvisachtigen vallen ons vaak op!

Om te lezen De onfeilbare truc om erachter te komen of je hond verbrande poten heeft

Normaal gesproken zie je alleen een grote stroom water uit een walvis ontsnappen, maar er zijn uitzonderingen. Er zijn namelijk momenten waarop veel goed geplaatste elementen het fenomeen indrukwekkender maken. Dat is het geval bij de walvisachtige waarover we je nu gaan vertellen!

Lees ook  Een hond gered uit een donker asiel lacht dankbaar

Voor de brede kusten van Nova Scotia trok één walvis in het bijzonder onze aandacht. De walvis is niet alleen door de stroming van het water naar buiten gedreven. Het trok ook een echte regenboog door zijn opening en geeft de indruk naar een magisch fenomeen te kijken!

Een plant die een regenboog kan verbannen?

Een walvis doet deze spectaculaire truc in Nova Scotia gefilmd door een cameraman. Toegegeven, het blijft een indrukwekkend fenomeen dat je niet mag missen. Je ziet niet elke dag een walvis een regenboog uitspugen!

Deze walvis is verre van een betoverd wezen dat rechtstreeks uit een sprookje komt. De regenboog die uit zijn opening komt is namelijk niet magisch, maar een normaal natuurkundig verschijnsel. Het is gewoon een optische illusie die het resultaat is van verschillende factoren!

Lees ook  Deze kat die vastzit in een pijp wordt gered door een blazer!

Lees Een zwangere kat, overreden en achtergelaten aan de kant van de weg, wordt gered

Zoals we al zeiden, met de stroming die de walvis uitwierp, zijn er gas- en waterdruppels. Deze zijn ook de reden waarom de regenboog ontstaat. Dit volgt hetzelfde basisprincipe als regen!

De witte lichtjes worden opgebroken en de kleuren worden steeds beter zichtbaar. Met een goede positie en goede belichting kun je de regenboog zien. Dit alles is slechts het resultaat van een optische illusie, maar het blijft indrukwekkend en exclusief om naar de walvis te kijken terwijl hij dit doet!

Een walvis die nog steeds indrukwekkend is!

Er was niets magisch aan het feit dat de walvis er een regenboog uit kon persen. Toch is het een zeldzaam moment wat betreft de noodzakelijke elementen. We moeten toegeven dat de cameraman die de walvis filmde bijzonder veel geluk had!

Lees ook  Bordeaux Duitse Dog bevalt van een recordaantal van 21 puppies in 27 uur

De walvis die de regenboog uit zijn hol dreef, was ook op de juiste plaats. Als de walvis ergens anders terecht was gekomen, had de cameraman het fenomeen misschien niet kunnen filmen. Toch waren alle elementen goed samengebracht om het moment te delen! We bedanken hem voor het delen van dit!

pic.twitter.com/PDndnzMSat

Om te lezen Wat geef je je hond bij warm weer? Dit zijn de beste tips

– nelimar (@nelimar165) 13 juni 2023

Als je meer artikelen zoals deze wilt lezen, raden we je aan de categorie Huisdieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!