Início » Dieren » Dierenarts onthult 4 kattenrassen die je nooit moet kopen

Dierenarts onthult 4 kattenrassen die je nooit moet kopen

In een TikTok-video beschreef een dierenarts vier kattenrassen die volgens hem nooit mogen worden gekocht. Dit komt omdat ze “problematisch ” zijn. Als reactie op de video begonnen kattenliefhebbers een debat dat tot op de dag van vandaag voortduurt.

In de video legt professional“Ben The Vet” uit dat hij “altijd welk kattenras dan ook zou adopteren. Maar hij zou nooit het fokken van sommigen van hen steunen.

Z ” problemen Tot de “problemen” die de auteur beschrijft voor elk kattenras dat hij niet aanbeveelt, behoren gedragsproblemen en verschillende gezondheidsproblemen.

Uiterlijk, slecht humeur en gebruikelijke gezondheidsproblemen.

Bovenaan de lijst van “ongewenste” katten noemde de dierenarts een Bengaalse kat. “Het zijn prachtige katten met een prachtige vacht, ik snap waarom mensen van ze houden”, zei Ben.

Lees ook  Deze poema smeekt de hond om hem te helpen, je raadt nooit waarom!

Hij voegde er echter aan toe: “Het is omdat ze een kruising zijn tussen een lynx genaamd de Aziatische luipaardkat en huiskattenrassen.

“Ze zijn dus nog vrij wild qua gedrag en temperament. Ook in de dierenartsenpraktijk hebben ze een reputatie als behoorlijk agressieve dieren”, aldus de deskundige. Hij voegde eraan toe: “Meestal is het uit angst, maar ze kunnen zelfs behoorlijk gevaarlijk zijn.

De tweede plaats is voor de Sphynx-kat.

“Ik heb niets tegen ze, het zijn brave katten . Maar ik knuffel liever met een harige kat”, zegt ze.

Lees verder
Video: ze filmde wat haar hond doet als hij weg is, wat ze aantreft raakt haar diep

Dierenarts onthult 4 kattenrassen die je nooit moet kopenBron: Capture Instagram
De Schotse wilde kat staat nummer drie op de lijst van influencers.

Lees ook  Een verlaten hond dwaalt door de straten op zoek naar onderdak terwijl er een zware storm nadert

En hij adviseerde degenen die er al een hebben om gezondheidsproblemen te onderzoeken door te zeggen: “Hun gekrulde oren, die eigenlijk hun meest onderscheidende kenmerk zijn, worden eigenlijk veroorzaakt door een kraakbeenaandoening. Hun gekrulde oren, die eigenlijk hun meest onderscheidende kenmerk, ze worden eigenlijk veroorzaakt door een kraakbeenaandoening, “zei hij.

“Het probleem is dat dit defecte kraakbeen ook in de meeste van hun gewrichten wordt aangetroffen. Dit betekent dat ze vaak op jonge leeftijd pijnlijke artritis ontwikkelen”, voegde hij eraan toe. “Voor mij is het gewoon wreed en oneerlijk en ik zou hun opleiding nooit kunnen steunen”, concludeerde hij.

Perzische kat

Tot slot, en om soortgelijke redenen , legde de dierenarts uit waarom een ​​Perzische kat niet geadopteerd zou moeten worden. ‘Ik heb Perzen gezien met hun neus opgetrokken in hun gezicht. En hun ogen staken uit hun neus.

Lees ook  Redde geit en hond zijn beste vrienden en weigeren apart geadopteerd te worden

Dierenarts onthult 4 kattenrassen die je nooit moet kopenBron: Capture Instagram

“Mensen realiseren zich niet dat ze dezelfde ademhalingsmoeilijkheden kunnen hebben als hondenrassen met een plat gezicht”, zei hij.

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!