Início » Zvířata » Dierenarts onthult waarom je moet stoppen met het knuffelen van je hond

Dierenarts onthult waarom je moet stoppen met het knuffelen van je hond

© Dierenarts onthult waarom je moet stoppen met het knuffelen van je hond

De band tussen een hond en zijn baasje kan intens zijn. Hondenliefhebbers denken dat de beste manier om affectie te tonen is om met ze te knuffelen. Voor deze dierenarts is dat echter helemaal niet het geval. Volgens haar doet deze gewoonte niet altijd goed! De dierenarts had een goede reden om het ons af te raden!

Volgens deze expert is knuffelen niet aan te raden voor je hond!

De meeste baasjes voelen ongetwijfeld een soort rust na een zware dag wanneer hun hond hen begroet. Het is een intiem moment tussen de twee protagonisten dat het dier nooit mist. Voor het baasje is het een kans die ze moeten aangrijpen om hun trouwe viervoeter in de armen te sluiten .

Dit gebaar blijkt gevaarlijk te zijn, volgens een rapport van Patricia McConnell, een dierenarts gespecialiseerd in dierengedrag. Ze legt het onderwerp uit in haar blog “De andere kant van de riem”. Ze legt uit wat er gebeurt als een eigenaar met zijn hond knuffelt.

Lees ook  Kunnen katten het syndroom van Down hebben? Alles over deze ziekte

Lees meer 5 geweldige hondenrassen die je zullen verrassen!

Veterinář odhaluje, proč byste se měli přestat mazlit se svým psemBron.

Een gelukkige hond is altijd erg opgewonden . Hij kan meteen op de schoot van zijn baasje springen. Of de hond kust je op je wang terwijl hij je smeekt om zijn buik te aaien.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat niet al deze acties een teken van genegenheid zijn. Om de ware bedoelingen van uw hond beter te begrijpen, moet u eerst weten wat hij echt wil. Volgens de expert zijn sommige handelingen die we met onze huisdieren doen vaak niet aangepast.

Een stressvol gebaar voor een hond!

Om het welzijn van uw hond niet te schaden, moet u sommige dingen verbieden . Volgens de dierenarts zijn honden niet bepaald blij als een mens een arm of twee om hen heen slaat. We hebben het hier in het bijzonder over de knuffels die we gewend zijn aan onze viervoeter.

Lees ook  Het verhaal van Octavio, een hond met een zeldzame ziekte

Het is normaal om genegenheid te tonen aan je hond, dat ontkent niemand. Knuffelen moet je echter alleen op zulke momenten uitsluiten. Bovenal is het belangrijk om te begrijpen dat honden zich ontwapenen in zo’n situatie.

Lees verder Ze filmde haar hond in het zwembad, 15 miljoen internetgebruikers zijn verbaasd

Als gevolg daarvan worden ze snel angstig . Als het knuffelen te ver gaat, begint de hond te blaffen en te grommen. De hond kan je zelfs bijten.

Veterinář odhaluje, proč byste se měli přestat mazlit se svým psemBron.

Met andere woorden, je hond zal zich anders gedragen dan je van hem gewend bent. Een andere wetenschapper, psycholoog Stanley Coren, leerde een soortgelijke les. Deze expert concludeerde onder andere dat verschillende foto’s van verschillende honden die geknuffeld worden door mensen.

Wat u moet doen om genegenheid te tonen aan uw hond!

Uit alle foto’s bleek dat je de stress die ontstaat kunt zien aan de hand van enkele signalen . Honden hebben de neiging om hun oren te plooien, hun ogen te sluiten of weg te kijken van de jouwe. Als je merkt dat je hond zich zo gedraagt, weet dan dat hij op het puntje van zijn stoel zit!

Lees ook  Een dakloze kat geeft haar kittens aan degene die haar voedde in de moeilijkste tijden

Volgens een psycholoog is het beter om aaien voor te behouden aan familieleden. In plaats van uw hond te knuffelen, kunt u uw genegenheid uiten door hem te aaien . Maar een vriendelijk woord of zelfs een traktatie van jou zou hem ook blij maken!

Om te lezen Zwervende blinde kitten zit op een parkeerplaats te wachten op redding

Om meer artikelen zoals deze te lezen, raden we je aan onze categorie Huisdieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!