Início » Dieren » Dit is hoeveel uur per dag een kat volgens experts zou moeten slapen

Dit is hoeveel uur per dag een kat volgens experts zou moeten slapen

© Hier ziet u hoeveel uur per dag een kat volgens deskundigen zou moeten slapen

In dit artikel leggen we uit hoeveel uur een kat slaapt. Maar ook hoe het eruit ziet en waarom je niet altijd genoegen hoeft te nemen met een slapende kat.

Slaapgewoonten van katten:

Volwassen huiskatten slapen 15 tot 16 uur per dag, d.w.z. ongeveer 70% van de dag. Wilde katten of katten die toegang buitenshuis hebben, verkorten deze slaaptijd echter aanzienlijk.

Het verschil tussen het aantal uren slaap van een volwassen huiskat en een wilde kat (of een kat met toegang naar buiten) wordt dan veroorzaakt door het gebrek aan stimulatie in huis. Binnenin is er vrijwel geen buit om op te jagen, geen nieuwe gebieden om te verkennen en geen gevaren om te vermijden. Daarom besluit de kat te slapen.

Lees ook  Een Japanse man heeft 14.000 euro uitgegeven om een hond te worden en heeft daarmee een nieuwe mijlpaal bereikt.

Lees 100% trefzekere tips om te voorkomen dat katten uw kerstboom vernielen

Het hoeft niet zo actief te zijn. Bovendien weet iedereen die met een kat samenwoont dat deze katachtigen nachtdieren zijn. Een groot deel van de 15 uur die zij slapen, vindt dus overdag plaats. Zoals dierenarts Adriana Velázquez uitlegt:

‘Katten zijn van nature nachtdieren. Wilde katten jagen ’s nachts, en huiskatten hebben deze neiging om nachtdieren te zijn, behouden. Maar deze nachtelijke gewoonte is ook een gevolg van het gebrek aan fysieke activiteit overdag als we aan het werk zijn. Normaal gesproken brengt hij de hele dag slapend door. Als we thuiskomen van het werk, begint hun dag. Wij voorzien ze van eten, spel en sociale interactie. Het is midden in de nacht als ze op hun prooi jagen en het meest luidruchtig zijn.’

Lees ook  Ontdek hoe katten dankbaarheid tonen aan hun baasjes

Daarom is het antwoord op de vraag hoeveel uur een kat slaapt “het hangt ervan af”. De rusttijd varieert echt, afhankelijk van de omgeving waarin hij leeft en natuurlijk van andere bepalende factoren zoals leeftijd.

Dit is hoeveel uur per dag een kat volgens experts zou moeten slapenFacebook vastleggen

Als uw kat veel slaapt:

Huiskatten vertonen veel gedrag die een weerspiegeling zijn van die van hun wilde verwanten. In die zin moeten we niet geloven dat huiskatten niet hoeven te bewegen, te jagen, nieuwe dingen te ontdekken en uitdagingen aan te gaan.

Lees Hoe beschermen katten uw huis?

Een kat die uit verveling slaapt, kan zwaarlijvig en lusteloos worden, zijn behendigheid verliezen en moeilijker te onderhouden zijn dan een kat waarvan de eigenaren ervoor zorgen dat hij wordt gestimuleerd.

Hoeveel uur slaapt een kat?

Zoals we gezien hebben een volwassen huiskat slaapt 15 tot 16 uur, of 70% van zijn tijd. Kittens slapen echter veel langer (tot 20 uur), net als oudere katten (tot 20 uur lichtere, meer onderbroken slaap).

Lees ook  De Britse acteur Benedict Cumberbatch bevrijdt een tijger uit een circus in India

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als je meer van dit soort artikelen wilt lezen, raden we je aan onze categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!