Início » Dieren » Dit is waarom je nooit een vreemde je hond moet laten aaien

Dit is waarom je nooit een vreemde je hond moet laten aaien

© Dit is waarom je je hond nooit door een vreemde moet laten aaien

Deze poging om te socialiseren en te communiceren met alle honden die we tegenkomen, is niet noodzakelijkerwijs prettig voor hen. In dit artikel vertellen we je hoe een hond zich voelt als een vreemde hem aait.

Houdt uw hond ervan om geaaid te worden door vreemden?

Er is geen eenduidig ​​antwoord op deze vraag. Het hangt echt van elk dier af. Alle honden zijn werkelijk unieke individuen. Daarom is het noodzakelijk om op basis van hun eigenaardigheden te beoordelen of het dier het strelen op prijs stelt of niet. Of een hond graag geknuffeld wordt, hangt van meerdere factoren af :

Socialisatie zou in de eerste levensweken moeten beginnen

Als honden puppy’s zijn ze maken een periode door waarin ze geconfronteerd worden met alle ervaringen of prikkels waar ze de rest van hun leven mee zullen leven. Terwijl de puppy deze periode doormaakt, moeten we ervoor zorgen dat we positieve associaties creëren door verschillende delen van zijn lichaam aan te raken.

Lees ook  Maak kennis met Samson, de grootste kat ter wereld!

Lees Een dove man adopteert een dove hond en leert hem gebarentaal

Zo kunnen we bijvoorbeeld stukjes eten serveren terwijl we geleidelijk zijn rug, buik, hoofd en pootjes aanraken. Een jonge hond laten wennen aan aangeraakt en gestreeld worden is echt noodzakelijk, zodat hij er als volwassene ook profijt van kan hebben. Daarnaast zijn er ook veterinaire controles nodig.

Negatieve ervaringen die hij heeft met andere mensen

Een hond die fysiek door mensen is mishandeld, wordt erg gevoelig voor elk type contact. Hoe goed onze bedoelingen ook mogen zijn om dicht bij hem te komen, deze situatie kan voor hem erg ongemakkelijk zijn. En hij kan agressief reageren uit angst.
Dit is waarom je nooit een vreemde je hond moet laten aaienFacebook vastleggen

Unieke persoonlijkheden

Honden hebben unieke persoonlijkheden. Het dier heeft dus mogelijk geprofiteerd van een uitstekende periode van socialisatie en heeft nooit een negatieve ervaring met fysiek geweld gehad. Het kan echter zijn dat hij nog steeds een hekel heeft aan fysiek contact met vreemden.

Lees ook  3 schattige hondenrassen waarvan het gedrag destructief kan zijn

Hoe weet je of je hond graag geknuffeld wordt of niet?

Wij kunnen bepalen als de hond vanwege zijn gedrag van knuffelen houdt. Honden proberen voortdurend met ons te communiceren via hun lichaamstaal. De meest voor de hand liggende indicator of een hond wel of niet wil communiceren, is of hij dichterbij of verder van ons af komt. Er zijn echter nog andere symptomen waar u op moet letten. Dit komt omdat wanneer een hond zich ongemakkelijk voelt in een situatie, hij zogenaamde stresssignalen begint te vertonen. Dit gedrag is dus een indicatie dat het dier ons in bepaalde situaties vraagt ​​om hem met rust te laten.

Om de poolvorstvoorspelling in Frankrijk te lezen: het beste advies om dieren en planten te beschermen

Lees ook  Twee verweesde kittens, die in het asiel een onafscheidelijk paar werden, worden samen geadopteerd

Als we de hond uiteindelijk blijven benaderen, zal hij ons proberen te bijten, zodat we eindelijk ons ​​invasieve gedrag kunnen stoppen.

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!