Início » Dieren » Dit paar circusleeuwen verlaat hun kooi en ontdekt voor het eerst gras.

Dit paar circusleeuwen verlaat hun kooi en ontdekt voor het eerst gras.

Dit paar circusleeuwen verlaat hun kooi en ontdekt voor het eerst gras.

Leeuwen zijn dieren die vaak in het circus te vinden zijn, maar dat wil niet zeggen dat ze daar gelukkig zijn. In feite bevinden deze dieren zich niet in hun natuurlijke omgeving, dus het is normaal dat ze zich ongemakkelijk voelen. We zullen je vertellen over twee grote katten die na jaren hun vrijheid hebben gevonden!

Leeuwen die in het circus leefden!

Circussen zijn plaatsen die zijn ontworpen om het publiek te vermaken en te verbazen met tal van shows en attracties. Het is niet verwonderlijk om op zo’n plek exotische dieren te zien. Leeuwen zijn bijvoorbeeld vaak de sterren tijdens zo’n evenement!

Grote katachtigen zoals leeuwen leven echter niet in volledig geluk op zo’n plek. In feite lijden deze dieren in de meeste gevallen aan intensieve training . Trainers gebruiken soms vrij wrede methodes om het dier gehoorzaamder te maken!

Lees ook  Zijn Golden Retriever hond vervangt het slot perfect

Lees meer De echte redenen waarom katten bepaalde mensen verkiezen boven anderen

Gewelddadige trainers zijn het bewijs dat veel dieren lijden in circussen. Leeuwen eindigen vaak in dienstbaarheid omdat ze bang zijn. geseling . De meeste van deze dieren lijden echt intens tijdens de proeven!

Dieren die buiten hun natuurlijke omgeving leven, voelen zich al erg ongemakkelijk. De situatie wordt nog moeilijker wanneer ze te maken krijgen met coaches die hen slecht behandelen. Individuen waren hiervan op de hoogte en besloten hier actie op te ondernemen. red de leeuwen !

Organisaties die het initiatief hebben genomen om dieren te redden!

Tegenwoordig zijn er nog steeds veel circussen die leeuwen op extreme manieren trainen. Het is allemaal voor de show, maar we moeten niet vergeten dat deze dieren dingen voelen. Op een gegeven moment lijden deze dieren en verdienen ze het om op een betere manier te leven !

Lees ook  Een bezoeker raakt een babybizon aan in een nationaal park en het dier moet geëuthanaseerd worden!

Een dierenbeschermingsorganisatie besloot dieren te redden uit een circus in Guatemala. De agenten wisten een paar leeuwen te bevrijden en beloofden ze terug te brengen naar een betere plek. Dus vervoerden ze beide katachtigen naar de plek waar ze gefokt zullen worden. zou zich veilig voelen !

Lees meer Na 8 jaar in een kooi te hebben gezeten, maken geredde circusleeuwen voor het eerst kennis met de jungle

Dit paar circusleeuwen komt uit hun kooi en ontdekt voor het eerst gras.Bron: Capture Instagram

De organisatie bracht de leeuwen eerst over naar een gespecialiseerd centrum. Beide grote katten voelden zich meteen beter. weg van intensieve training . Maar de toekomst was nog rooskleuriger voor de dieren!

Na enige tijd in een gespecialiseerd centrum te hebben doorgebracht, verhuisden ze weer. Twee leeuwen werden vervoerd en in een nieuw huis geplaatst. reserveringen in de Republiek Zuid-Afrika . Beide katachtigen zijn veel gelukkiger nu ze in hun natuurlijke habitat zijn!

Lees ook  5 tips om je hond af te koelen bij warm weer

Leeuwen die lang in gevangenschap leefden!

De twee leeuwen zagen er meteen gelukkiger uit toen ze bij het reservaat aankwamen. Het was een moment dat ze al lang hadden willen meemaken. Het kattenpaar was zelfs heel blij bij de gedachte om voor het eerst gras aan te raken !

Deze twee vrijgelaten leeuwen leefden heel lang in gevangenschap. Ze hebben 8 jaar in het circus gezeten. Dit betekent dat ze van jongs af aan in een afgesloten ruimte wonen. Iedereen is het erover eens dat deze diersoort het verdient om ooit in het wild te leven!

pic.twitter.com/mplia0Cp3G

Lees meer Een tijgerin probeert voedsel te stelen van een enorme mannetjestijger

— nelimar (@nelimar165) 4 juli 2023

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan onze categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!