Início » Dieren » Dit zijn de huisdieren met de langste levensverwachting

Dit zijn de huisdieren met de langste levensverwachting

Wie besluit een huisdier te verwelkomen, doet dat met de illusie dat het er lang bij zal blijven. De levensverwachting varieert echter per soort en zelfs per ras. Hieronder presenteren wij u de huisdieren die de langste levensduur hebben en u het langst kunnen vergezellen.

Hondenrassen die het langst leven

De gemiddelde levensduur van honden ligt tussen de 10 en 18 jaar. Het is echter mogelijk om verschillen te vinden tussen de rassen van deze dieren. De Chihuahua heeft hoop langste levensduur (18 jaar). Terwijl de Duitse Dog de kortste levensduur heeft (8 jaar).

Duitse Dog (8 tot 10 jaar). Voor kenners is het een zeer grote, krachtige, elegante en aristocratische hond. Helaas behoren ze tot de rassen die vatbaar zijn voor verschillende hondenpathologieën. Tot de meest voorkomende ziekten bij de Duitse Dog behoren: maagtorsie, heupdysplasie, cataract, elleboogdysplasie en osteosarcoom.

Lees ook  Deze 10 meest irritante planten ter wereld zijn verbluffend

Lees Ze bezocht de hond 1 jaar totdat ze hem mee naar huis kon nemen

Dit zijn de huisdieren met de langste levensverwachtingFacebook vastleggen

Sint Bernard (8 tot 10 jaar). Ondanks zijn grote omvang is het er rustig. Het heeft echter constant gezelschap nodig en kan overbezorgd zijn tegenover zijn familieleden. Bovendien is dit dier vatbaar voor verschillende gezondheidsproblemen die vroegtijdig moeten worden voorkomen of ontdekt. Het is gevoelig voor obesitas, heupdysplasie, hitteberoerte, cardiomyopathie en maagtorsie.

Langstlevende kattenrassen

Russisch Blauw (15-20 jaar). Hij is loyaal aan zijn meester en zijn familie. Bovendien is hij rustig, ook al moet hij actief blijven. Wat hun gezondheid betreft: “Ze hebben geen speciale aanleg voor bepaalde ziekten. Maar ze kunnen last krijgen van bloedarmoede als hun immuunsysteem overdriveert en de rode bloedcellen vernietigt”, legt SantéVet, een huisdierenverzekeringsmaatschappij, uit.

Lees ook  Haar kat wil helemaal niet slapen, dus volgt ze hem en doet een vreselijke ontdekking.

Siamees (15-20 jaar oud). Intelligent en erg nieuwsgierig, ze zijn ook sociaal en vriendelijk. AniCura, een keten van dierenziekenhuizen, zegt mogelijk aan amyloïdose te lijden. Een ziekte die optreedt wanneer een bepaald type eiwit (amyloïde) wordt afgezet in de organen van de kat, vooral de lever. Ze behoren ook tot de dieren die kunnen lijden aan aangeboren hartziekten, astma en bronchiale ziekten.

Dit zijn de huisdieren met de langste levensverwachtingFacebook vastleggen

Mainz coon (10-13 jaar). Zachtaardig, kalm en gemakkelijk in de omgang, dit is een kat die mogelijk lijdt aan “Feline Hypertrofische Cardiomyopathie”. Hartziekten die tot hartfalen kunnen leiden, kunnen deze dieren treffen. Zoals polycystische nierziekte (niercysten), spinale spieratrofie (die spierzwakte veroorzaakt) of heupdysplasie”, meldt SantéVet.

Lees Hoe u weet dat uw hond van u houdt: 10 veelbetekenende signalen

Lees ook  Deze kat heeft 10 jaar in een asiel doorgebracht, haar adoptiepercentage is verbazingwekkend

Andere dieren met een hoge gemiddelde levensduur

Papegaaien. Deze vogels staan ​​bekend om hun gezelligheid en een lang leven als ze de juiste zorg krijgen. Sommige kunnen wel 50 jaar oud worden, zeggen experts.

Aan de andere kant, chinchilla’s , hoewel zeldzaam, zijn knaagdieren die wel 15 jaar kunnen leven. Sommigen kunnen ook 20 jaar oud worden. Wat zijn persoonlijkheid betreft: “Hij is een zeer sociaal knaagdier en volgzaam tegenover mensen. Het winnen van hun vertrouwen kost echter tijd en toewijding. Bovendien vereist het veel zorg, omdat het vatbaar is voor ziekten.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!