Início » Dieren » Een herdershond redt een verdrinkend lam uit de rivier

Een herdershond redt een verdrinkend lam uit de rivier

De herdershond in deze video springt zonder aarzelen in de rivier om het lam te redden dat in het water aan het verdrinken was. De hond draagt hem zo goed mogelijk tot hij veilig is.

Het lam was aan het verdrinken in het water van de rivier toen een herdershond het zag. Zonder aarzelen sprong de hond in het water met de bedoeling hem te redden. Hoewel het lam aanvankelijk weigerde hem te helpen, uit angst voor de bedoelingen van zijn redder, begon hij hem uiteindelijk te vertrouwen, zoals te zien is in de video.

Een herdershond redt een verdrinkend lam uit de rivier

Hiervoor gebruikt de hond zijn uitstekende zwemvermogen. Het duwt het andere dier geleidelijk uit het water en gebruikt zijn bek om zijn taak te volbrengen.

Lees ook  Van alle hondenrassen zijn er drie honden die het langst leven

Lees Maak kennis met deze schattige familie van vier honden, twee eenden en een kat

“We hebben miljoenen dieren gezien die gewoon moeten praten omdat het lijkt alsof ze mensen zijn”, legt Angie Cárdenas uit. Ze is ook altijd verrast door de loyaliteit en moed van honden.

Een herdershond redt een verdrinkend lam uit de rivierBron: Capture Instagram Dog, de beste vriend van de mens

Huisdieren zijn metgezellen voor iedereen. Ze maken ons allemaal gelukkiger: kinderen, volwassenen en ouderen. Het is niet alleen heel gemakkelijk om aan ze gehecht te raken, maar uiteindelijk gaan we ze zien als een ander lid van onze familie, tot op het punt dat we om hun welzijn en geluk geven.

Honden zijn de beste vrienden van de mens. Deze verklaring houdt rechtstreeks verband met hun niet-aflatende loyaliteit en hun eindeloze kwaliteiten als huisdier. Het verhult echter niet dat honden in het verleden ook zeer nuttig zijn geweest voor werk, reddingswerk of politieonderzoeken.

Lees ook  Een test met vijf vragen om erachter te komen of uw hond echt gelukkig is

Hun bijdrage aan de gezondheid mag echter niet over het hoofd worden gezien. Ze hebben zich bewezen in het opsporen van ziektes, als blindengeleidehond. Ze spelen echter ook een sleutelrol in een breed scala aan therapieën voor kinderen, ouderen en mensen met een handicap, stoornis of verslaving. Bovendien verbetert hun aanwezigheid de cardiovasculaire gezondheid van hun eigenaars.

pic.twitter.com/CV6RW1FZY5

Lees meer 5 tekenen dat een kat erg gehecht is aan zijn baasje

— Maria Bolivar (@MariaBo33324137) 8 juni 2023

Het gezelschap van de hond verplicht de eigenaar er ook toe om er regelmatig op uit te trekken, te bewegen en ermee te spelen. Andere onderzoeken hebben ook een verband aangetoond tussen hondenbezit en een betere geestelijke gezondheid. En door het gevoel van sociaal isolement te verminderen, twee risicofactoren voor een hartinfarct.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!