Início » Dieren » Een makkelijke test om te zien of je hond je leuk vindt

Een makkelijke test om te zien of je hond je leuk vindt

Wat denken honden? Kunnen zij voelen wat mensen voelen? Wat zit er achter hun kraaloogjes en harige oren? Er zijn een aantal ideeën die we niet kennen. Maar dankzij de wetenschap kunnen we bijvoorbeeld een klein idee krijgen of honden blij met je zijn.

1. Kijkt je hond je aan?

Etholoog en hondencognitie-expert Brian Hare heeft bewezen dat honden naar hun meesters kunnen staren. Als je hond je op een rustig moment intens aankijkt, is dat omdat hij je wil laten weten dat hij zich veilig voelt. Deze look is ook te zien bij het aaien of spelen.

2. Wil je hond aandacht na het eten?

Als hij je leuk vindt, zal hij meer tevreden zijn tijd met je door te brengen dan te genieten van eten.

Lees ook  Een rouwende hond heeft een baby verloren, ze adopteert weespuppies en herwint haar levenslust

Lees meer Video: Het bewijs dat een kind het hart van een kat kan stelen

Een makkelijke test om te zien of je hond je leuk vindtBron: Capture Instagram 3. Gaapt je hond?

Andere studies hebben aangetoond dat honden het gedrag van de mensen met wie ze leven kunnen imiteren. Ze hebben bijvoorbeeld gezichtsspieren ontwikkeld waarmee ze een glimlach op hun lippen kunnen toveren als ze opgewonden zijn. Ze bootsen ook geeuwen na. Heb je ja geantwoord op deze testvraag?

4. Maakt uw hond gezichtsbewegingen?

Gezichtsuitdrukkingen Een andere manier om te zien of ze je leuk vinden, is door naar de gezichtsuitdrukkingen van honden te kijken. Zoals we al hebben vermeld, kunnen ze bepaald menselijk gedrag imiteren. Vooral oogbewegingen, wenkbrauwgebied en loophoudingen. Een makkelijke test om te zien of je hond je leuk vindt Bron: Capture Instagram

5. Is hij de eerste die je thuis verwelkomt?

Lees ook  Deze effectieve en betrouwbare tips om geld te besparen als je een hond of kat hebt!

De honden die zich echt goed voelen bij hun baasjes zijn degenen die aan de voet van de deur staan en op ze wachten. Het feest begint zodra ze horen dat hun meester eraan komt. Als gevolg hiervan zullen ze je likken en een beetje van hun geur met je delen om je als hun eigendom te markeren en geuren van buitenaf te elimineren.

Lees Een oudere hond die in een asiel is achtergelaten, vindt het huis van zijn dromen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!