Início » Dieren » Een nieuwe soort? Een vreemd geval van een kruising tussen een hond en een vos

Een nieuwe soort? Een vreemd geval van een kruising tussen een hond en een vos

Er verscheen een vreemd dier in het Natuurbeschermings- en Rehabilitatiecentrum. Hij werd aangereden door een auto en was er slecht aan toe. Dus het universiteitspersoneel zette hem weer op de been. Zelfs toen waren ze niet zeker van de identiteit van het dier: het was een hond met een donkere vacht en grote oren. Het was echter anders dan alle andere dieren die ze kenden. Hij zag eruit als een geweldige foxhound.

Niemand wist van zijn bestaan

Tot dan toe was er geen bewijs van het bestaan ​​​​van een dergelijk dier. Twee jaar later onthulde DNA dat het een hybride was, dat wil zeggen een dier geboren uit twee individuen die tot verschillende soorten behoorden. In dit geval was de vader een gedomesticeerde hond (Canis lupus familis) en de moeder een pampasvos (Lycalopex gymnocercus), een soort die voorkomt in Midden-Zuid-Amerika.

Lees ook  De hond wil het graf van iemand anders niet verlaten - de politie is woedend als ze de inhoud ontdekken!

Een nieuwe soort Een vreemd geval van een kruising tussen een hond en een vosBron: Instagram vastleggen

DNA-analyse maakte het mogelijk om te vinden genetische markers van twee soorten bij dit vrouwtje. Hij had eigenlijk 76 chromosomen vergeleken met 78 pro psy een 74 voor pampasvossen. Het is dus een hybride dier dat moet worden beschouwd als een nieuwe soort, die nog geen naam heeft gekregen. Opgemerkt moet worden dat veel hybride dieren geen wetenschappelijke nomenclatuur hebben. De meeste hebben echter een gemeenschappelijke naam. Dit is het geval bij de muilezel die is ontstaan ​​door het kruisen van een merrie en een ezel. Of zelfs een lijger, ontstaan ​​door het kruisen van een leeuw en een tijgerin.

Lees verder om de beste vriend van je kat te worden met deze 5 tips

Een vos met het karakter van een hond

Het uiterlijk van het dier was een mengeling van kenmerken hond en vos. Zijn lichaam lijkt meer op een vos en zijn grote oren zijn kenmerkend voor vossen. Zijn gezicht is echter hondachtig. Zijn ogen zijn inderdaad groot en rond, in tegenstelling tot de schuine ogen van vossen. Bovendien heeft hij een rondere snuit en een grotere neus dan een vos.

Lees ook  De hond, in paniek door het geluid, valt van de 4e verdieping, de buren vangen hem op in de lucht

Een nieuwe soort Een vreemd geval van een kruising tussen een hond en een vosBron: Instagram vastleggen

“Het was een geweldig dier, een echte kruising tussen een pampasvos en een hond”, vertelde Flávia Ferrari, een ecoloog die tijdens haar herstel met het vrouwtje werkte, aan de Britse krant The Telegraph. “Hij heeft een verlegen en voorzichtig karakter en blijft over het algemeen het liefst uit de buurt van mensen. Ik denk dat ze tijdens haar ziekenhuisopname meer zelfvertrouwen heeft gekregen.’

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!