Início » Dieren » Experts leggen uit waarom honden sommige mensen niet mogen

Experts leggen uit waarom honden sommige mensen niet mogen

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt, maar honden zijn niet allemaal hetzelfde. Dit dier wordt vaak “de beste vriend van de mens” genoemd en houdt niet van bepaalde mensen. Ontdek enkele van de redenen voor dit selectieve gedrag!

Honden veranderen hun gedrag afhankelijk van de persoon!

Degenen die met honden leven, weten heel goed dat deze dieren bepaalde mensen niet mogen. Sommige mensen zijn zelfs in staat om de stemming van hun hond snel te veranderen. Ze kunnen in een fractie van een seconde van vriendelijk naar agressief gaan !

Het verbazingwekkende is dat mensen die gehaat worden door honden er normaal uit kunnen zien. Het zijn vaak erg lachende en rustige mensen. Maar dat weerhoudt honden er niet van om het te doen. verander je humeur als je ze ziet!

Lees ook  Deze mishandelde puppy, achtergelaten, met een lichaam bedekt met lijm, zal een liefdevol thuis vinden!

Lees meer Een man loopt van het ene balkon naar het andere om zijn kat te redden

De eigenaren van de honden zelf staan vaak versteld van hun gedrag. U moet echter weten dat honden niet voor niets agressief worden. Deze dieren hebben ongelooflijke instincten waardoor ze dingen kunnen waarnemen die wij niet kunnen!

Laten we het onderwerp van onze viervoeters eens nader bekijken. We zullen proberen te begrijpen waarom honden zich vreemd gedragen… voor sommige mensen . Dankzij de wetenschap zul je de verschillende criteria kunnen begrijpen die ertoe leiden dat deze dieren bepaalde mensen niet leuk vinden!

Geur, een van de meest voorkomende redenen!

Sommige mensen weten waarschijnlijk al dat honden een bijzonder goed ontwikkeld reukvermogen hebben. Sommige rassen hebben 300 miljoen reukreceptoren . Meer precies, mensen hebben er ongeveer 6 miljoen, wat heel weinig is in vergelijking met honden!

Lees ook  Een tijger en een geit zijn vrienden voor het leven, ze zijn onafscheidelijk!

Honden kunnen dan geuren ruiken die voor mensen moeilijk waar te nemen zijn. Honden associëren dan wat ze voelen met gedrag. Sterker nog, onze viervoeters beginnen veel dingen te interpreteren met hun reukvermogen!

Lezen Een hond gered uit een donker asiel lacht dankbaar

Een gedragsdeskundige die honden beter wilde bestuderen deed een experiment. Hij verzamelde verschillende individuen en de hond was blijkbaar agressief tegen sommigen van hen. Degenen die niet zo dol waren op het dier werden allemaal geëuthanaseerd. één ding gemeen !

Het dier gedroeg zich vreemd tegenover de mensen die de pizza eerder hadden gegeten. De geur van pizza deed de hond denken aan een bezorger die gewelddadig was tegen een puppy. Dit bewijst dat honden de neiging hebben om hun reukvermogen te gebruiken om dit te doen. verbind de elementen en maak een interpretatie!

Lees ook  Dit in een handdoek gewikkelde wilde katje heeft geleerd dat ze mensen kan vertrouwen

Andere redenen voor onwillig hondengedrag!

Geur is een factor die het gedrag van een hond ten opzichte van bepaalde mensen aanzienlijk kan beïnvloeden. Er zijn echter nog andere belangrijke details waar honden op letten. Het zijn bijvoorbeeld veel signalen die van het menselijk lichaam komen!

Honden kunnen zelfs angst of andere negatieve emoties voelen . Een hond die een persoon tegenkomt die zweet van stress, zal zich onmiddellijk op een ongebruikelijke manier gaan gedragen. We kunnen dus concluderen dat onze viervoeters veel belang hechten aan bepaalde signalen!

Lees meer 5 voordelen van het thuis houden van katten

Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan om onze categorie Dieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!