Início » Dieren » Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde

Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde

© Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde

In een enorm en mysterieus universum trotseren helden de verwachtingen en drukken ze hun stempel op de sterren. Eén van deze onvergetelijke pioniers is niemand minder dan Félicette. Een dappere kat die in 1963 waagde zich buiten onze atmosfeer om de eerste kat te worden die de ruimte in reisde en terugkeerde met zijn staart omhoog.

Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde

Op 18 oktober 1963 steeg een Franse raket op vanaf de afgelegen lanceerbasis Hammaguir in Algerije met een vreemde passagier: Félicette. Deze kat, met zijn witte en grijze vacht, werd toen een icoon van de ruimteverkenning.

Felicette was niet zomaar een gelukkig, willekeurig gekozen huisdier. Het was eigenlijk een kat wiens hersenen waren geïmplanteerd met elektroden om hersengolven in gewichtloze toestand te bestuderen.

Lees ook  Deze hond slaapt graag met de baby, hij scheidt zich 's nachts niet van hem!

Lees dat deze hond, die blij is gered te zijn van een leven zonder liefde, een constante glimlach op zijn gezicht heeft

Zijn reis naar de ruimte was niet alleen een technisch hoogstandje. In feite heeft hij ook een bijdrage van onschatbare waarde geleverd aan het begrijpen van de impact van ruimtevaart op levende wezens.

Tijdens zijn tijd in de ruimte, de kat ervoer gewichtloosheid. Het leverde dus essentiële gegevens op die wetenschappers hebben geholpen de effecten van gewichtloosheid op het zenuwstelsel beter te begrijpen.

De missie was een suborbitale vlucht van 13 minuten, waarbij een hoogte van 152 kilometer werd bereikt en inclusief 5 minuten gewichtloosheid.

Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerdeFacebook vastleggen

Wat is er met Félicette gebeurd?

De terugkeer van Felicette was net zo triomfantelijk als haar vertrek. In tegenstelling tot veel van haar mede-astronauten kwam deze ruimtekat veilig en wel thuis. Nadat ze op aarde was teruggekeerd, werd ze geadopteerd door een familie die haar met open armen verwelkomde.

Lees ook  Wat katten graag doen met hun baasjes

Lees Is het een goed idee om onze huisdieren te verkleden voor Kerstmis?

Gedurende jaren, Félicette heeft de harten van veel mensen over de hele wereld veroverd . Zijn inspirerende verhaal gaat niet alleen over ruimtevaart. Maar het vermogen van levende wezens om onvoorstelbare uitdagingen te overwinnen. Zijn reis naar de sterren leverde hem de bijnaam “astrokat” op.

Tegenwoordig is Felicette meer dan een ruimtekat. In feite is de kat een symbool van nieuwsgierigheid, moed en ontdekking. Zijn nalatenschap leeft voort. En het herinnert ons eraan dat helden in alle soorten en maten voorkomen. En zelfs met vier poten en een kosmisch spinnen.

De herinnering aan Félicette bleef geschreven in de geschiedenis van de ruimteverkenning.

Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerdeFacebook vastleggen

Zijn moed en bijdrage aan de wetenschap verdienen dus erkenning en viering. Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde maakte de weg vrij voor vele ontdekkingen in de ruimteverkenning.

Lees ook  Vissers vangen een haai, een krokodil verschijnt uit het niets en valt aan

Dankzij de dertien minuten durende vlucht konden wetenschappers de effecten van de ruimteomgeving op levende organismen beter begrijpen. Wat vervolgens de weg vrijmaakte voor veiliger ruimtereizen voor mensen.

Lees Ze adopteert de oudste hond, ze zijn nu de gelukkigste ter wereld

Zijn nalatenschap staat symbool voor moed en doorzettingsvermogen voor iedereen die ervan droomt grenzen te verleggen ruimteonderzoek

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!