Início » Dieren » Het belang van mieren voor de duurzaamheid van onze ecosystemen

Het belang van mieren voor de duurzaamheid van onze ecosystemen

Bijen zijn sociale en coöperatieve insecten die in grote kolonies in bijenkorven leven. Deze leveren al duizenden jaren honing en was aan menselijke samenlevingen. Dit commerciële gebruik van bijen heeft daarom een ​​bijenteeltindustrie ontwikkeld die bijen kweekt. Hoewel veel soorten nog steeds in het wild leven.

De bijen een brein zo groot als een zaadje , voeren verrassend onderling verbonden functies uit om de gezondheid van hun bijenkorf te behouden. Er zijn eigenlijk drie kasten in wat we gewoonlijk bijen noemen: werkers, koninginnen en drones. Bovendien zijn bijen veel complexere dieren dan eerder werd gedacht.

De reden waarom het een essentieel onderdeel is van ecosystemenDe reden waarom het een essentieel onderdeel is van ecosystemenFacebook vastleggen

Bij: Kleine robots

“Dit laat zien dat bijen geen kleine robots zijn die alleen op prikkels reageren… en dat zijn ze ook.” activiteiten ondernemen die plezierig kunnen zijn”, legt Samadi Galpayage uit, onderzoeker aan de Queen Mary University of London (Verenigd Koninkrijk).

Om te lezen Hij voedt de wolven, 2 maanden later arriveren er 3 wolven bij zijn huis

Het geslacht van de bij bepaalt zijn werk. Verder zijn de enige bijen die we gewoonlijk zien werksters. Eén bijenkorf telt ongeveer 30.000 tot 80.000 bijen, bijna allemaal arbeiders. Dat betekent dus dat het vrouwtjes zijn die kleiner zijn dan de koningin. Ze kunnen zich feitelijk niet voortplanten.

In sommige gevallen worden eieren gelegd door werknemers onbevruchte eieren . Deze eieren geven aanleiding tot veel kleinere drones dan die afkomstig zijn van eieren die door de koningin zijn gelegd.
De reden waarom de bij een essentieel onderdeel is van ecosystemenDe reden waarom de bij een essentieel onderdeel is van ecosystemenFacebook vastleggen

Zijn levensduur

Werkbijen ze leven gemiddeld 105 dagen en verlaten de korf pas als ze 21 dagen oud zijn. Hoewel de levensduur van bijen kort lijkt, hebben ze een langere levensduur dan andere insecten. De levensduur van bijen hangt af van de specifieke rol die ze in de korf spelen.

Lees ook  Ze installeren een camera om hun hond te bespioneren, wat ze ontdekken is bloedstollend

Lees Een hond geadopteerd uit een asiel is zo dankbaar dat hij zijn nieuwe baasje knuffelt!

Naast het schoonmaken besteedt de werkbij ongeveer een week aan de verzorging van de larven. Ze geeft ze koninginnengelei, een voedzame afscheiding die rijk is aan eiwitten, suikers, lipiden en vitamines.

De wasfabrikanten zijn verantwoordelijk voor de constructie van de waspanelen. En de winkeliers ontvangen het voedsel en plaatsen het in de schappen. Daarna kijken de verzorgers naar de bijen in de andere kasten, evenals naar de wespen. Ten slotte genereren de ventilatoren een luchtstroom om de nectar te beluchten en te drogen.

Samen zorgen zij voor alles voedselproductie met stuifmeel en nectar uit bloemen. Daarnaast bouwen, beschermen en maken de bijen de bijenkorf schoon. En ze circuleren ook de lucht door met hun vleugels te klappen en voeren vele andere taken uit voor de gemeenschap.

De koningin en de drones

De rol van de koningin is eenvoudig: zij legt eieren die de volgende generatie bijen zullen creëren. Normaal gesproken zit er maar één koningin in een kast. Als het sterft, zullen de arbeiders een nieuwe koningin creëren door een van hen speciaal voedsel te geven, Koninklijke gelei .

Lees 4 dingen die honden haten die maar weinig mensen weten

De reden waarom deze insecten een essentieel onderdeel zijn van ecosystemenDe reden waarom deze insecten een essentieel onderdeel zijn van ecosystemenFacebook vastleggen

Met dit elixer kan de werkbij een vruchtbare koningin worden. Hoe dan ook, koninginnen brengen ook orde in het werk in de korf. Dit wordt gedaan door chemicaliën te ontwikkelen die het gedrag van andere bijen controleren.

Lees ook  Er arriveerde een hond in nood bij het asiel, hij zag eruit als een standbeeld, maar hij redde zichzelf!

Mannelijke bijen, of drones, werken niet. Hun functie is om honing te eten en te wachten op een gelegenheid om te paren. Als het tijd is voor de koningin om te paren, concurreren drones uit andere kolonies om haar te insemineren.

Hij probeert met haar te paren in de lucht. En als ze daarin slagen, dalen ze in fatale triomf af naar de aarde. Blijkbaar is de koningin aan het paren met de stelregel 20 drones en bewaart sperma voor de rest van zijn leven.

De bij: werker of drone?

Het geslacht van de bij wordt bepaald door de koningin wanneer zij haar eieren legt, of ongeveer 1.500 per dag gedurende twee tot vijf jaar. Het heeft dus het vermogen om te beslissen welke eieren werkers zullen worden en welke eieren drones zullen worden.

Lees verder voor 5 dingen die uw hond u wil vertellen als hij naar u kijkt

Trompetters vormen eigenlijk de derde kaste in de bijenkorven en het zijn mannen. Daarom leven er in de lente en zomer honderden drones in elke bijenkorf. Aan de andere kant worden ze in de winter verdreven, wanneer de bijenkorf een strengere levensstijl aanneemt.
De reden waarom de bij een essentieel onderdeel is van ecosystemenDe reden waarom de bij een essentieel onderdeel is van ecosystemenFacebook vastleggen

Bijen overleven de hele winter voedende honing en stuifmeel dat zij hebben gered. Ze blijven bij elkaar gegroepeerd om de warmte vast te houden. Ook in de winter voeden de larven zich met opgeslagen producten en in het voorjaar vestigt zich een nieuwe zwerm in de kast.

Lees ook  Deze hond, die zeven jaar in een kooi heeft opgesloten, ontdekt eindelijk de liefde en het echte leven

Ernstig bedreigd

Ondanks hun essentiële belang als bestuivers studies ondersteunen vele soorten en gewassen algemene neerwaartse trend in de bijendiversiteit in de wereld. Deze resultaten roepen zorgen op over hun status cruciale bestuivers .

halictide bij, Bijvoorbeeld, bestuift belangrijke gewassen zoals luzerne, zonnebloemen en kersen. Hoewel dit wilde insect minder bekend is, vormt het een aanvulling op het werk van huisbijen in bijenkorven.

Lees 5 kenmerken van een kat die erg gehecht is aan zijn baasje

De reden waarom het een essentieel onderdeel is van ecosystemenDe reden waarom het een essentieel onderdeel is van ecosystemenFacebook vastleggen

“Hoewel bijen effectieve bestuivers van veel gewassen kunnen zijn, is het zeer riskant om slechts op één soort te vertrouwen”, legt Eduardo Zattara uit. Laatstgenoemde is bioloog aan het Instituto de Investigaciones en Biodiversidad y Medio Ambiente in Bariloche, Argentinië.

Van de 20.000 bestaande soorten bestuiven vele 85% van de gewassen en vruchten in de wereld. De afgelopen decennia is het aantal in het wild geregistreerde bijensoorten wereldwijd afgenomen. Het lijdt geen twijfel dat een kwart van de soorten sinds de jaren negentig niet meer is waargenomen.

De opkomst van de mondiale landbouw leidde in de tweede helft van de vorige eeuw tot ernstig verlies van leefgebied. Terwijl het gebruik van pesticiden veel van de planten heeft aangetast waarvan de bijen afhankelijk zijn.

Bovendien is de stijging van De temperaturen als gevolg van de klimaatverandering hebben veel bevolkingsgroepen gedood en joegen andere soorten bijen uit hun bereik. Een andere reden voor deze achteruitgang is het planten van niet-inheemse soorten om sommige landbouwgewassen te bestuiven. Dit leidt vaak tot de introductie van ziekteverwekkers die bij deze insecten pandemieën veroorzaken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!