Início » Dieren » Het meest effectieve advies om uw huisdier te beschermen tegen parasieten

Het meest effectieve advies om uw huisdier te beschermen tegen parasieten

© Toptips om parasieten bij uw huisdier te voorkomen

Het hele jaar door liggen er veel parasieten op de loer voor onze huisdieren. En dit heeft invloed op hun fysieke gezondheid, maar ook op hun mentale gezondheid!

Vlooien en huisteken zijn het hele jaar door actief. Het kan dus onze metgezel op elk moment van het jaar infecteren.
Laten we de mug die leishmaniasis overbrengt niet vergeten een zeer ernstige ziekte voor onze honden.
Inwendige parasieten bij huisdieren: wij zien ze niet. Ze leven echter in het lichaam van ons dier!

We moeten ons daarom bewust zijn van het belang van ontworming, zowel uitwendig als inwendig, om een ​​gezond leven voor ons dier te garanderen. Maar… alleen ons dier? Sommige van deze parasieten beïnvloeden niet alleen dieren en veroorzaken ernstige ziekten, maar kunnen ook op mensen worden overgedragen. Dit heet zoönose.

Om te lezen Video van een hond die zijn puppy verdedigt, die wordt uitgescholden door een man

Met een zeer brede classificatie kunnen we onderscheid maken tussen interne parasieten (endoparasieten) en externe parasieten (ectoparasieten).

Interne parasieten

Interne parasieten of endoparasieten zijn (ongewenste) gastheren ze leven in de organismen van dieren, dus de gastheren. Deze kleine organismen (meestal wormen) komen vooral voor in de darmen, het hart en de longen.

Sommigen van hen komen heel vaak voor bij onze huisdieren. Bovendien worden ze over het algemeen aangetroffen bij de meest kwetsbare individuen, dat wil zeggen puppy’s en oudere of immuungecompromitteerde honden en katten.

Lees ook  er zijn er nog 14 bij aankomst!

Inwendige parasieten bij huisdieren:

Toxocara (ook wel rondwormen of rondwormen genoemd). Ze beïnvloeden honden net als katten en zijn dat ook de meest voorkomende parasieten in het lichaam van ons dier . Deze parasiet treft meer dan de helft van de pups.

Om te lezen Een kat dient een blinde hond als gids, ze gaan nooit meer weg

Strongles. Ze worden ook wel buidels genoemd vanwege de tanden die ze in hun mond hebben. Er zijn verschillende soorten wormen en elk van hen heeft verschillende symptomen, elke ernstige vorm zoals bloederige diarree, chronische bloeding, gewichtsverlies of ernstige bloedarmoede.

Longwormen. Deze wormen dringen het lichaam van onze huisdieren binnen door slakken en slakken op te nemen. Er zijn er dus meer komt vaak voor bij puppy’s en jonge dieren.

Toptips om parasieten bij uw huisdier te voorkomenToptips om parasieten bij uw huisdier te voorkomenFacebook vastleggen

Externe parasieten

Er leven externe parasieten of ectoparasieten in vacht en huid van onze dieren bedrijven. Ze kunnen jeuk, ongemak, irritatie of allergische reacties veroorzaken (bij het voeden met bloed).

Externe parasieten vertegenwoordigen echter een andere belangrijke risicofactor. In feite dragen en brengen ze ook andere interne parasieten over. Dit leidt vervolgens tot ziekten die fataal kunnen zijn.

Als ze Ze geeft een afscheidscadeau aan haar hond lezen, barsten internetgebruikers in tranen uit

Soorten externe parasieten bij huisdieren:

Vlooien. Vlooien bedreigen onze huisdieren het hele jaar door. Eigenlijk zijn dit De meest voorkomende uitwendige parasieten bij honden. Ze kunnen voorkomen bij dieren tijdens het wandelen in het park, in de bergen, op plaatsen met lang gras… Maar ook thuis.

Lees ook  De man hield meer dan 170 katten onder erbarmelijke omstandigheden in zijn drie eigendommen

Deze parasieten van onze honden en katten veroorzaken niet alleen jeuk bij het voeren, maar zijn ook dragers van lintwormen:

Lintworm. Er zijn verschillende soorten lintwormen die onze huisdieren kunnen beïnvloeden. Zoals we eerder vermeldden, is de chip meestal de zender van veel ervan parasieten die het lichaam van het dier binnendringen (en in dit geval mensen) via eieren of larven. Dat kan ook niet anders, want de lintworm kan in volwassen vorm wel 70 cm lang en 3 cm breed worden.

Teken. Als vlooien de meest voorkomende parasieten zijn bij onze huisdieren, dan zijn het teken ze bezetten de tweede plaats onder honden en katten.
Teken zijn zelfs gevaarlijker dan vlooien.

Lees 6 magische tips om jouw kat elke dag blij te maken

Een mug. Muggen zijn erg gevaarlijk omdat ze bijten onze dieren vriendschap zonder het te beseffen. Bovendien zijn velen drager van parasitaire en bacteriële ziekten, zoals hartworm.

De leishmaniose. Leishmaniasis is een ziekte die beïnvloedt het immuunsysteem van onze honden . Dit is een ernstige ziekte. Als het ons huisdier besmet, zal het de rest van zijn leven chronisch ziek zijn. Hij zal een normaal leven kunnen leiden, maar er zal altijd een risico op terugval bestaan. Vooral omdat hij vatbaarder zal zijn voor andere ziekten.
Toptips om parasieten bij uw huisdier te voorkomenToptips om parasieten bij uw huisdier te voorkomenFacebook vastleggen

Lees ook  Een op het strand achtergelaten hond ziet haar leven op zijn kop staan ​​dankzij een vrijwilliger

Preventie van parasieten bij huisdieren

Interne preventie. De beste preventie tegen inwendige parasieten is ontwormingssiroop of tabletten. Behalve, het is belangrijk om het elke drie maanden te gebruiken om ze gezond te houden. Er dient de hoeveelheid te worden toegediend die de dierenarts voor het dier voorschrijft.

Ook zijn er een aantal hygiënemaatregelen en schoonmaken om onze huisdieren beter te beschermen. Dit is het verzamelen van uitwerpselen of resten op plaatsen waar honden en katten samenleven (tuinen, patio’s, terrassen etc.). We moeten ook een goede hygiëne handhaven in de kattenbakken en containers waaruit onze huisdieren drinken en eten.

Lees Deze Pitbull-hond heeft een echte passie voor knuffels, die hij overal met zich meedraagt

Externe preventie. Het is ook noodzakelijk bescherm onze huisdieren tegen uitwendige parasieten. Dit kunnen wij doen door gebruik te maken van een ongediertehalsband of door het toepassen van pipetten. Deze maatregelen zijn niet onfeilbaar tegen leishmania-muggen. Ze verminderen echter het risico op infectie aanzienlijk.

Net als bij interne parasieten kunnen we dat ook aanvullende maatregelen toepassen . Het zijn onder andere sprays en tabletten tegen parasieten en muggen. We moeten ons huisdier ook regelmatig wassen met een antiparasitaire shampoo en het niet blootstellen aan plaatsen met stilstaand water. Bovendien moeten we de netheid en hygiëne van onze dierenverzorgings- en voedingsaccessoires handhaven. Ten slotte moeten we thuis afweermiddelen plaatsen om haar te beschermen.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!