Início » Het paspoort van koningin Victoria: mythes en werkelijkheid

Het paspoort van koningin Victoria: mythes en werkelijkheid

Koningin Victoria, het icoon van het Verenigd Koninkrijk, regeerde meer dan 63 jaar in de 19e eeuw. Ondanks haar roem blijven sommige aspecten van haar leven mysterieus, vooral haar lengte. Dit artikel is bedoeld om de wijdverspreide overtuigingen over de lengte van Koningin Victoria te ontkrachten en feitelijke informatie te geven om deze historische figuur beter te begrijpen.

Mythes en geruchten over de lengte van koningin Victoria

Er bestaan veel urban legends over de lengte van koningin Victoria. Sommige mensen beweren dat ze extreem klein was, terwijl anderen beweren dat ze een normale lengte had voor haar tijd. Het is moeilijk om precies vast te stellen wat waar is, maar het is de moeite waard om naar deze mythes te kijken en te proberen uit te zoeken wat waar is en wat niet.

Was koningin Victoria echt “klein”?

Een van de meest hardnekkige mythes over de lengte van koningin Victoria is dat ze minder dan 1,50 meter lang was. Dit idee zou de oorsprong zijn van de populaire Britse uitdrukking dat iets klein “Queen Victoria-sized” is. Er is echter geen hard bewijs voor deze bewering.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: wat je het eerst ziet, vertelt je of je een prikkelbaar of een slaapverwekkend type bent

De grootte overdreven door haar tijdgenoten

Andere geruchten suggereren dat de lengte van koningin Victoria werd overdreven door haar tijdgenoten om haar imago en status op het internationale toneel op te krikken. In het Victoriaanse tijdperk werd lengte vaak geassocieerd met macht en autoriteit, dus het zou logisch zijn als hovelingen en leden van de regering de indruk wilden wekken dat hun vorstin groter was dan ze in werkelijkheid was.

De ware lengte van koningin Victoria: feitelijk bewijs

Ondanks veel speculaties over de lengte van Koningin Victoria, geven verschillende betrouwbare bronnen een nauwkeuriger beeld van haar lengte. Deze bronnen omvatten :

  • Persoonlijke geschriften van de Koningin zelf
  • De Britse Koninklijke Archieven
  • Getuigenissen van mensen die de vorstin hebben ontmoet of dicht bij haar stonden

Uit deze verschillende bronnen kunnen we afleiden dat koningin Victoria waarschijnlijk tussen de 1,52 en 1,57 meter lang was. Het is belangrijk op te merken dat deze schatting bij benadering blijft omdat er geen officiële metingen bewaard zijn gebleven.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: ben je impulsief?

De gemiddelde lengte voor haar tijd

Er moet worden opgemerkt dat de lengte van individuen in de 19e eeuw over het algemeen korter was dan die van de huidige generaties. Gezien de gemiddelde lengte van Britse vrouwen in die tijd (ongeveer 1,57 meter), was koningin Victoria waarschijnlijk vrij normaal voor haar tijd.

Lengte en gewicht van koningin Victoria in de loop der tijd

Het is ook interessant om te zien dat de lengte en het gewicht van koningin Victoria in de loop van haar leven varieerden. Deze ontwikkeling kan worden vergeleken met de politieke, sociale en persoonlijke veranderingen die haar regeerperiode kenmerkten.

Haar jeugd en troonsbestijging

Op het moment van haar toetreding in 1837 had de jonge Victoria een slank, slank figuur. Ze was ongeveer 1,52 meter lang en woog ongeveer 45 kilo. Dit gracieuze figuur stond in contrast met het meer sobere en imposante imago dat ze later tijdens haar regeerperiode aannam.

Lees ook  Persoonlijkheidstest: gebruik deze visuele test om erachter te komen wat voor soort energie je uitstraalt.

Jaren van huwelijk en moederschap

Tijdens haar jarenlange huwelijk met prins Albert en vele zwangerschappen veranderde de lengte van koningin Victoria niet, maar haar gewicht nam geleidelijk toe. In feite kwam ze na elke geboorte aan, wat niet ongewoon was voor vrouwen in die tijd.

Rouw en de laatste jaren van haar koningschap

Na de dood van haar man in 1861 trok koningin Victoria zich terug uit het openbare leven en raakte in een diepe depressie. Tijdens deze periode bleef haar gewicht toenemen tot ongeveer 82 kilogram. Tegelijkertijd zou haar lengte iets zijn afgenomen als gevolg van het inzakken van de wervelkolom, een veel voorkomend probleem bij ouderen.

Samengevat was de lengte van koningin Victoria waarschijnlijk gemiddeld voor haar tijd en was ze niet zo klein als sommige mythes beweren. De schommelingen in haar gewicht in de loop der tijd zijn een indicatie van de persoonlijke beproevingen die ze moest doorstaan tijdens haar lange regeerperiode.

Ruby Vegas Casino

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!