Início » Zvířata » Het verhaal van Octavio, een hond met een zeldzame ziekte

Het verhaal van Octavio, een hond met een zeldzame ziekte

Na Octavio’s “ondermaatse” gedrag werd hij op achtjarige leeftijd gediagnosticeerd met het seniele cognitieve disfunctie syndroom. Maak kennis met deze hond!

Octavio is een Sharpei-reu van 15 jaar en vier maanden oud. Hij woont bij zijn bazin Estefania Bruggia, die hem adopteerde toen hij 18 jaar oud was.

Na een ziekte kreeg hij Rivotril voorgeschreven om zijn levenskwaliteit te verbeteren.

Octavio’s gedrag was “ongewoon”. De hond vertoonde tekenen van depressie en seniliteit. Pas toen hij acht jaar oud was, werd de diagnose gesteld en kreeg hij medicatie voor mensen, waaronder Rivotril.

Lees meer Wat betekent het als je kat altijd bij je wil zijn?

Příběh Octavia, psa plemene šarpeje trpícího vzácnou chorobouBron.

Shar Pei de hond wordt lid van de familie. De 3 miljoen (menselijke) mensen die psychotrope medicijnen op recept gebruiken.

Lees ook  Ze raakt haar konijnenstaart aan terwijl hij slaapt, haar reactie zal je verbazen!

Medicijnen ingenomen door Octavio

“Octavio’s conditie was seniliteit, ouderdom. Het heet seniele cognitieve disfunctie syndroom en het is zeer ernstig. Hij huilde de hele nacht, kreunde en ratelde. Hij ontwikkelde ook seniele doofheid.

“We geven hem een medicijn voor de ziekte van Parkinson bij mensen, goedgekeurd door de FDA (US Food and Drug Administration). En een medicijn genaamd selegiline voor zijn seniele cognitieve disfunctie. Daarnaast behandelen we zijn serotoninevernietiging met fluoxetine,” voegde hij eraan toe.

Wat betreft de sporen die zijn hond achterliet, zei Estefania dat hij “stijf bleef, zonder beweging voor een periode die niet normaal was.”

Lees verder Ze namen afscheid van hun stervende kind, de reactie van hun honden is schokkend (video)

Příběh Octavia, psa plemene šarpeje trpícího vzácnou chorobouBron.

“In onze taal leg ik hem altijd uit dat hij erg angstig was, dat hij erg overstuur raakte als ik hem alleen liet,” zei ze.

Lees ook  Hier zijn 5 voordelen van het hebben van een kat in huis.

Ze zei ook dat haar hond Shar Pei “constant contact met mensen nodig heeft. Hij zou niet eens een half uur alleen kunnen zijn. Maar hij heeft het karakter van een kat. Hij blijft op afstand, hij verslindt je niet, hij wil je gewoon voelen.

Als je meer artikelen zoals deze wilt lezen, raden we je aan onze categorie Huisdieren te bezoeken.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!