Início » Dieren » Hier is de ware betekenis van de glimlach van uw kat

Hier is de ware betekenis van de glimlach van uw kat

Heb je je ooit tot je kat gekeerd en glimlachte ze? Hoewel je misschien denkt dat het een geluksgebaar is, kan er een andere verklaring zijn. Dus we zullen je uitleggen wat een glimlach betekent en waarom hij het doet.

Bij gebrek aan woorden communiceren katten met de geluiden die ze maken, zoals het bekende spinnen en miauwen. Ze kunnen echter ook veel uiten via lichaamstaal. Door hun lichaam te observeren kunnen we zien of ze verdrietig, boos, blij zijn of iets nodig hebben.

Wat betekent het als een kat naar je lacht?

Het is heel goed mogelijk dat een kat lacht omdat hij spieren heeft die dit gebaar net als wij uitvoeren. Dit betekent echter niet dat wanneer een kat lacht, hij blij of kalm is.

Lees ook  Een man helpt een uitgeputte eland de weg oversteken om zijn moeder te vinden

Lees meer Een gezin heeft een lift gemaakt voor hun hond die geen trap op kan

Hier is de ware betekenis van de glimlach van uw katBron: Capture Instagram

De reden waarom een kat lacht, heeft te maken met een van zijn meest ontwikkelde zintuigen: geur. In hun mond hebben ze een receptor genaamd Jacobson’s orgel, die dient om informatie te ontvangen over feromonen die in de omgeving aanwezig zijn. Zodra dit orgaan de feromonen ontvangt, wordt een reactie geactiveerd die bekend staat als de Flehmen-reflex. Dankzij deze reactie opent het dier zijn bek en trekt het zijn lippen naar achteren, waardoor het lijkt alsof het lacht.

Naast katten hebben ook andere dieren de Flehmen’s reflex. Deze omvatten paarden, koeien en andere zoogdieren. Dankzij de informatie die ze krijgen, kunnen ze te weten komen of er andere dieren in de buurt zijn en wat hun toestand is. De echte betekenis van de glimlach van uw kat Bron: Capture Instagram

Lees ook  5 eenvoudige manieren om katten koel te houden in de zomerse hitte

Wat betekent het als een kat naar je kijkt en zijn ogen sluit?

Een andere manier om te zien of je kat van je houdt, is door langzaam naar je te knipperen. Hoewel dit onschuldig lijkt, is het eigenlijk een teken van vertrouwen en genegenheid van uw huisdier. Wanneer hij langzaam sluit en zijn ogen voor je opent, betekent dit eigenlijk dat hij zich veilig voelt bij jou. En dat hij weet dat je hem geen pijn zult doen. Hij kan kwetsbaar zijn als hij zijn ogen sluit.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!