Início » Dieren » Hier zijn 4 factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw hond langer leeft

Hier zijn 4 factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw hond langer leeft

We zullen je waarschijnlijk niets leren dat je nog niet hebt gelezen. Maar het is goed om te onthouden welke gewoonten uw hond zullen helpen een langer en gelukkiger leven te leiden.

4 factoren waardoor uw hond langer leeft

1. Houd uw hond fit. Obesitas treft bijvoorbeeld 30% van de honden. Het is daarom een ​​van de meest schadelijke factoren voor hun gezondheid. Daarom is regelmatige lichaamsbeweging essentieel om uw hond op een gezond gewicht te houden. Tijdgebrek bij eigenaren is vaak een van de redenen voor steeds kortere wandelingen. Als u echter wilt dat uw huisdier gezond is, mag u geen minuten aan dagelijkse lichaamsbeweging missen. Niet alleen zal zwaarlijvigheid het leven van uw huisdier jaren in beslag nemen, maar het zal ook de kwaliteit van leven van uw huisdier onnodig verslechteren.

Lees ook  De pup wordt gered van euthanasie, hij moet vechten tegen een nieuwe ziekte!

2. Geef hem kwaliteitsvoedsel. Het oude gezegde ‘goedkoop is duurkoop’ is absoluut waar als het gaat om gezondheid en voeding. Goedkoop voedsel zal inderdaad de buik van uw huisdier vullen, maar zal niet de voedingsbalans bieden van kwaliteitsvol natuurlijk voedsel. Vraag bij twijfel een deskundige om de samenstelling van de voeding die u uw huisdier geeft te controleren.

Lees Familiehond merkt dat er iets mis is, redt leven van tiener

Hier zijn 4 factoren die ervoor kunnen zorgen dat uw hond langer leeftFacebook vastleggen

3. Controleer hun hygiëne, vooral in de mond. Gebitsproblemen komen vaak voor bij honden. Bovendien zijn de gevolgen ernstiger dan je denkt. En dit ondanks het feit dat sommige hondenbezitters dit probleem niet zo serieus nemen als zou moeten. Als je dus door tijdgebrek moet kiezen tussen het poetsen van zijn vacht en het poetsen van zijn tanden, kies dan altijd voor het laatste.

Lees ook  Een kitten geboren met een misvormde poot liet iedereen sprakeloos achter

4. Bezoek regelmatig de dierenarts. Soms zijn kleine problemen die op tijd worden opgelost onbelangrijk. Maar om te voorkomen dat het grote problemen worden, is het belangrijk dat een deskundige ze weet op te sporen en op te lossen. Alle vaccinaties moeten up-to-date zijn en er moet een antiparasitaire behandeling worden toegediend.

Affectie

Naast deze vier tips raden wij u aan te onthouden dat uw hond emotionele behoeften heeft. Sterker nog, hij heeft het nodig dat je hem af en toe aait. Of dat je hem bedankt als hij het goed doet en dat je met hem speelt.

Breng communicatie tot stand met uw huisdier is echt essentieel. Er is geen bewezen verband tussen hondengeluk en een lang leven. Sommige gegevens suggereren echter dat dieren aan wie aan de emotionele behoeften wordt voldaan, langer en gezonder leven.

Lees ook  Félicette, de eerste kat die de ruimte in reisde en levend terugkeerde

Lees Deze hond die ongewenst was in het asiel, depressief was, is vandaag eindelijk geadopteerd!

Als u meer soortgelijke artikelen wilt lezen, raden wij u aan een kijkje te nemen in onze categorie Dieren.

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!