Início » Dieren » Hoe bescherm je hondenpoten tegen hitte?

Hoe bescherm je hondenpoten tegen hitte?

De temperatuur die een hond kan weerstaan, hangt af van factoren als ras, grootte, leeftijd en hoeveelheid vacht. Als hij het te warm heeft, laat hij dat zien met bepaalde gebaren, zoals naar adem happen of zijn tong uitsteken. In dit artikel leggen we uit hoe je de pootjes van je hond in deze gevallen kunt beschermen.

1. Neem ze op de juiste momenten door

Vrije tijd is een van de basisbehoeften van huisdieren. Honden hebben ook wandelingen nodig om een ​​goed energieniveau te behouden en geen last te hebben van angst, stress of andere problemen. Een goede manier om hun poten tegen de hitte te beschermen, is door ze uit te laten wanneer de hitte minder intens is. Over het algemeen zijn dit de tijden waarop de zon haar hoogste punt bereikt en begint onder te gaan. Dit is voor 12.00 uur en na 19.00 uur, hoewel dit per regio kan verschillen.

Lees ook  Zijn baasjes zijn naar een verpleeghuis gegaan, deze kat begrijpt niet waarom hij in een asiel zit

2. Vermijd asfalt

Wanneer de hitte toeneemt, wordt het asfalt erg heet en kan het de kussens van de hond beschadigen. Ze moeten daarom in met gras begroeide of schaduwrijke gebieden worden gelopen, omdat ze minder snel verbranden.

Hoe bescherm je hondenpoten tegen hitte?Bron: Capture Instagram
3. Neem speciaal water mee om hun pootjes nat te maken.

Het is raadzaam om een fles of bak met water mee te nemen om de poten van uw hond voortdurend nat te maken, waardoor ze afkoelen en brandwonden worden voorkomen. Tijdens een wandeling is het nodig om zijn poten meerdere keren nat te maken.

Hoe bescherm je hondenpoten tegen hitte?Bron: Capture Instagram

Wat doe je op de poten van honden zodat ze zich niet verbranden?

Naast deze maatregelen kun je andere methoden gebruiken om hun matten te beschermen. Zoals het gebruik van speciale hondenschoenen of beschermende crèmes op de kussentjes.

Lees ook  Deze zwangere hond vecht tegen een slang en offert zichzelf op om de levens van haar baasjes te redden

Anderzijds zijn er ook hondencrèmes verkrijgbaar in winkels en online. Deze komen dan in de vorm van een balsem of zalf. Zorg er dus voor dat u de toepassingsinstructies zorgvuldig volgt.

Adopteer, red een leven en maak een vriend. Als u meer vergelijkbare artikelen wilt lezen, raden we u aan de categorie Dieren te bezoeken.

Om te lezen Een vrouw adopteert een zielige pitbull en de hond kan niet stoppen met haar te knuffelen

Gerelateerde post

Massimo Sahin
Geschreven door : Massimo Sahin
Massimo Sahin is al vele jaren webredacteur en beheerst alle webcodes. Hij geeft je zijn ontdekkingen, zijn favorieten en zelfs kleine stukjes informatie. Dus blijf op de hoogte en volg hem!